Aydın CHP'ye Ali Çankır yeniden aday...

Aydın CHP'ye Ali Çankır yeniden aday...

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, 9 Şubat’ta yapılacak kongrede yeniden aday olduğunu açıkladı.

Partisinin ilçe başkanlarıyla parti il merkezinde bir araya gelen Çankır, toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlçe kongrelerini 12 Ocak’ta tamamladıklarını anımsatan Çankır, “17 ilçemizin 14’ündeki ilçe başkanlarımız görevine devam ediyor. 3 ilçemizde mevcut ilçe başkanlarımız bu dönem görev talep etmedi. Üç yeni ilçe başkanımız aramıza katıldı. Aramıza katılan 3 ilçe başkanımız tecrübeli isimler. Birisi eski belediye başkanımız. Karacasu ve Sultanhisar ilçe başkanlarımız da eski ilçe başkanı olan arkadaşlarımız. Güçlü bir ilçe örgütü ve ilçe başkanı kadrosu oluşturduk” ifadelerini kullandı.

“YOLA DEVAM KARARI ALDIK”

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı olarak Aydın’da önemli bir başarı elde ettiklerinin altını çizen Çankır, “Bu süreçte emek ve değer ortaya koyan ilçe başkanlarımıza, örgütlerimiz büyük bir tevazu gösterdi. Bu güçlü, başarılı kadroyu da ilçe örgütlerinde tekrar ilçe başkanı olarak seçtiler. CHP Örgütü olarak da bu güçlü kadroyla biz yolumuza devam etme kararı aldık. İlçe başkanlarımızla yaptığımız toplantı sonucunda 9 Şubat’ta CHP Aydın İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi’nde tekrar aday olacağım. Bu kadroyla beraber Aydın’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“CHP, FEDAKÂRLIK YAPTI”

Yeni döneme ilişkin hedefleri anlatan Çankır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim burada tek hedefimiz var: 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde CHP’yi demokrasi işbirliğinin merkezi haline getiren halkımızın bir teveccühü oldu. CHP de demokrasi işbirliğinin merkezindeki sorumluluğunu yerine getirdi, fedakârlıklarını yaptı. Önümüzdeki süreçte de bu fedakârlıklara devam edeceğiz. Türkiye’nin mazbatasını alıp, bu demokrasi işbirliğiyle beraber Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Çankaya Köşkü’ne Cumhuriyet’in kurucu değerlerine bağlı, vatansever bir Cumhurbaşkanını oturtup Türkiye’ye hizmetlerimize devam edeceğiz.”

“ÇÖZÜM BULACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Vatandaşların karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunlardan söz eden Çankır, “Demokratik parlamenter sistemi tekrar getirmek zorundayız. Hukukun tabutuna çivi çavan ve demokrasimize rahmet okutan bu iktidarı değiştirerek, tekrar ülkemizde hukukun ve demokrasinin bütün şartlarıyla yerleştirilmesi için değişim yapmak durumundayız. Türkiye’yi üreten ve dünyayla rekabet eden bir ekonomik koşula kavuşturmak zorundayız. Bunu da eşit şartlarda, halkımızla bölüşen bir noktaya taşımalıyız. Türk milleti, büyük bir millettir. Türk devleti büyük bir devlettir. Türkiye’nin öz kaynakları doğru kullanıldığında bütün sorunlara çözüm bulacağımıza inanıyoruz” görüşlerini aktardı. Toplantıya, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.