Aydın Emniyeti Tiyatro Oyunu ile Madde Bağımlılığına Dikkat Çekiyor

Aydın Emniyeti Tiyatro Oyunu ile Madde Bağımlılığına Dikkat Çekiyor

Aydın Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM) ve Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi (TUBİM) Aydın İl Temsilciliği'nce yürütülen proje kapsamında hazırlanan ‘Yarınlara Geç Kalmadan’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu’nda sahnelenen oyuna Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Aydın İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, Emniyet Şube Müdürü ve Amirleri, polis memurları, öğrenciler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü (KOM) ile TUBİM Aydın İl Temsilciliği tarafından, Aydın genelinde yürütülen madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında madde bağımlılığı konusunda geleceğe güvenle bakabilen nesiller yetiştirmek, bilinçlendirmek, farkındalık arttırmak, bağımlılık sebeplerinin ortadan kaldırılması ve toplumun hiçbir şekilde maddeyle tanışmaması amacıyla hazırlanan 'Yarınlarımız Aydın Olsun’ projesi kapsamında sergilenen senaryosunu Feyzullah Arslan’ın yazdığı, yönetmenliğini Okan Atalay’ın yaptığı ‘Yarınlara Geç Kalmadan’ adlı tiyatro oyunu ile veliler ve gençlere madde bağımlılığının zararları, sebepleri ve alınabilecek önlemler anlatıldı. Oyun öncesinde konuşan İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, günümüzün en güncel sorunlarından birinin madde bağımlılığı ve kullanımı olduğunu ifade ederek, "Bağımlılık yapıcı maddelerin kişiye, aile kurumuna ve toplumsal hayatımıza, verdiği zararların ortadan kaldırılması noktasında ilk aklımıza gelen, hedef kitlemizin bilinç düzeyini yüksek, bağımlılık yapıcı maddelere karşı hayır diyebilme yetkisinin kazanmış olmasıdır. Aydın Emniyet Müdürlüğü olarak il genelinde uyuşturucu talebinin azaltılması ve madde kullanımı ile mücadele farkındalığını arttırmak amacıyla öğretmen, öğrenci, öğrenci velileri ve kurum çalışanlarına yönelik bilgilendirme konferansları verilmektedir" dedi.

6 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

2014 yılı içerisinde de madde kullanımı ile mücadele kapsamında da 'Yarınlarımız Aydın Olsun Projesi'nin başlatıldığını kaydeden Taşdan, "TUBİM'in illerdeki temsilcileri olan Madde Kullanımı İle Mücadele Amirlikleri'nde görevli personel tarafından 5 Kasım 2014 tarihine kadar toplam 51 okulda 1847 öğretmene, 6076 öğrenciye, 730 veliye, 1006 kurum personeline, 50 içkili mekan ve kafe sahibine, Mua Tai Federasyonu'nda çalışan 30 antrenöre bilgilendirme konferansı verildi. Madde bağımlılığı ile mücadelemiz il genelinde devam etmektedir. Bu amaçla da afiş ve broşürler batırılarak, festival, konser, AVM, üniversite gibi vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde stant açılarak halkımız bilgilendirilmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.