Aydın Hastanesine Kavuşuyor

Aydın Hastanesine Kavuşuyor

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın’a yapılması planlan şehir hastanesinin önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanlığı’nda yatırım kuruluna gireceğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la da bizzat görüştüğünü ifade eden Öz, “Kuruldan olumlu cevabın çıkmasını bekliyoruz. İnşallah en kısa sürede yatırımımızın temelini atarız” dedi.

 

AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığı'nın haziran ayı ilçe danışma kurulu toplantısına katılan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, il genelindeki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hizmetlerin devam ettiğini belirten Öz, yıllardır Aydınlıların merakla beklediği bölge hastanesi ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Milletvekili Öz, “ Şehir hastanesi bizim seçimlerde vaadimizdi. Ben hastanenin yapımındaki aşamaları Ankara’da bire bir takip ettim. En son Kalkınma Bakanlığı’nda '4 hastane, kamu özel sektör ortaklığında yapılacak' kararı verilmişti. Ama hükümet değişikliği nedeniyle dosya tekrar Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın ekibi, benim arkadaşımdır. Sağolsun onlarla görüştüm . Onlar evrakları hazırladılar, önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı bizim hastaneyle ilgili evrakları Kalkınma Bakanlığı'na gönderecek” dedi.

KALKINMA BAKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Yatırımın hızlanması için Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la görüştüğünü belirten Milletvekili Öz, “ Geçen hafta içerisinde Kalkınma Bakamınız Lütfi Elvan’a gittim. Son durumu anlattım, evrağın kendilerine geleceğini söyledim. 'Aydınımızın bölge hastanesi yok' dedim. O da notunu aldı. Yatırımımız Kalkınma Bakanlığı Yatırım Kurulu'na girecek. Bakan yardımcısı da bizim arkadaşımız, beraber takip edeceğiz. İnşallah oradan da olumlu bir karar çıkacağını düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda yatırım programına aldırıp temelini atarız” diye konuştu.

YATAK SAYISI NE KADAR OLACAK?

Bölge hastanesinin yatak sayısının 800-900 arasında olacağı yönünde kamuoyunda çıkan bilgilere açıklık getiren Abdurrahman Öz, kurumun yatak kapasitesinin bine çıkacağını kaydetti. Öte yandan Öz'ün, Kalkınma Bakanlığı'ndaki Yatırım Kurulu kararının ardından Aydın’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.