Aydın inciri Aziz Sancar'a ithaf edilecek

Aydın inciri Aziz Sancar'a ithaf edilecek

Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti sırasında “En çok Ankara simidi ve İzmir incirini özledim” sözleri üzerine AYTO Başkanı Hakan Ülken Avrupa Birliği Aydın İnciri Tescilini Sancar’a ithaf etme kararı aldı

Bilim Adamı Aziz Sancar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti sırasında “En çok Ankara simidi ve İzmir incirini özledim” sözleri üzerine AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aziz Sancar ile elektronik posta yoluyla görüştü. Aziz Sancar’a ulaşan Hakan Ülken, Sancar’a Aydın İnciri’ni ikram etmek istediğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı ziyaretiniz esnasındaki kullanmış olduğunuz İzmir İnciri kavramından dolayı Avrupa Birliği Tescili de Aydın Ticaret Odası’na ait olan Aydın İnciri’nin İzmir algısı oluşturmasının önüne geçilmesi gerektiği fikri Aydın kamuoyunda oluştu. Hem bu algıyı ortadan kaldırmak hem ‘Aydın İnciri’ bilimsel tescilinin bilinilirliğini arttırmak hem de Türk bilim tarihinin en önemli bilim insanı olan siz değerli hocamızla birlikte olup Aydın İncirimizi size ikram etme onurunu bana yaşatırsanız beni ve Aydınlıları çok mutlu edersiniz” ifadelerini kullandı.

SANCAR’DAN YANIT GECİKMEDİ

Sancar, Başkan Ülken’in mesajını şöyle yanıtladı:

“Değerli Kardeşim Hakan, Aydın İnciri’nin Dünyanın en iyi inciri olduğunu bildiğim halde Avrupalıların yaptığı yanılgıya düşüp İzmir İnciri dedim. Sanırım ihracat İzmir Limanından yapıldığı için Avrupalılar İzmir’de üretiliyor yanılgısını yapmışlar. Ben de alışkanlık nedeniyle öyle dedim. Amerika’ya döndük, Mayıs ayında Türkiye’ye gelmeyi istiyorum. İnşallah, o zaman Aydın İnciri yer ve Aydın İnciri derim.”

COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ŞUBAT'TA TAMAMLANACAK

‘Aydın İnciri’ coğrafi işaretinin Aydın Ticaret Odası tarafından 2006 yılında Türk Patent Enstitüsü’ne tescilinin yaptırıldığını, 2016 Şubat ayında da Avrupa Birliği’ndeki tescil sürecinin tamamlanacağını hatırlatan AYTO Başkanı Hakan Ülken,

"Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’ndeki tescili sürecinde itiraz süresi geçtiğimiz hafta doldu. Noel tatili ve iç yazışmaların tamamlanmasının hemen ardından Aydın Ticaret Odası’nın Aydın İnciri coğrafi işareti 2016 Şubat ayında Avrupa Birliği’nde tamamlanmış olacak. Mayıs ayında Türkiye’de olması planlanan ülkemizin gururu olan Bilim Adamımız Aziz Sancar, tevazu gösterip Nobel Ödülü’nü Ata’mıza ithaf edeceğini 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e bırakacağını ifade etmiştir, biz de kendisine Aydın İnciri ikramımızın yanı sıra Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilimizi ona ithaf etmek istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.