Aydın İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Aydın İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 2. Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Abdullah Aslan başkanlığında toplandı.

Valilik toplantı salonunda yapılan Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 2. Olağan Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mustafa Görgülü, Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, ADÜ Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, GEKA Aydın Yatırım Destek Uzmanı Armağan Aydın’ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Aydın Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Rahmi Terzi görüş ve gündem maddelerini Vali Yardımcısı Abdullah Aslan’a sundu. Konuşmasında istihdam ve işsizlik sorununun ülke genelinde ve Aydın’da ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Terzi, Aydın-Muğla-Denizli olarak adlandırılan TR 32 Bölgesi’nde Mart ayı sonu itibariyle işsizlik oranının 6,9 olduğunu vurguladı. İşsizlik oranının düşük ve durağan halde kalması için emek harcanması gerektiğini dikkat çeken Terzi, bu konuda herkese birtakım görevler düştüğünü ifade etti. 14-15 Nisan tarihleri arasında düzenledikleri 3. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’yla da ilgili olarak duygu ve düşüncelerini paylaşan Terzi, “Gelecek senelerde daha güçlü bir fuar düzenlemeyi amaçlıyoruz. Yaptığımız fuar zor bir fuar. Fuarımız sosyal bir proje olup bu tür fuarlara katılım sağlamak için mücadele vermek gerekir. Türkiye’nin ve Aydın’ın en büyük firmalarından oluşan 45 firma fuarımıza katıldı. Resmi rakamlara göre 3 bin 918 kişi fuarı ziyaret etti. Bu resmi rakam sadece CV bırakanlar olup asıl rakamın 5-6 bin olduğunu tahmin ediyoruz. Gelecek yıllarda da buna benzer icraatlar yapmak istiyoruz” dedi.

“MESLEK LİSELERİNİ BELLİ ALANLARDA MARKA YAPMAK İSTİYORUZ”

İkinci olarak söz alan Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, eğitim alanında 3 gündem maddesini Vali Yardımcısı Abdullah Aslan’a sundu. Aydın merkez ve ilçelerinde olmak üzere meslek liselerinde yeni açılacak olan bölümlerle ilgili olarak Vali Yardımcısı Aslan’a bilgiler veren Töre, yöresel anlamda yetişen meyveler üzerine bölümler açmak istediklerini ve bu konuda iş yerlerinde çalışacak kalifiyeli eleman sorununu çözmek istediklerini kaydetti. Eğitim alanlarındaki çalışmaları ve yapılması gerekenleri de anlatan Töre, Aydın’da mesleki eğitimde okullaşmanın yüzde 49’dan yüzde 52’ye çıktığını hatırlattı. Meslek liselerinde katsayının kalkmasıyla algının tamamen değiştiğini ileri süren Töre, “Liseli öğrencilerimizin üniversiteleri, yüksekokulları tanıması için tanıtımlar yapılmalıdır. Bizler bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyor ve zemin hazırlamaya çalışıyoruz. Meslek lisesi öğrencilerinin okudukları bölümlere paralel olarak yüksel okul anlamında yerelde kalıp yerelde okumalarının daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda yüksekokullarımızı tanıtıcı programlar yapılmasını istiyoruz. Biz meslek liselerini belli alanlarda marka yapmak istiyoruz. Aydın genç mücitleriyle buluşacak gibi sergi ve toplantılar düzenleyerek farkındalık oluşturmak istiyoruz” diye konuştu. Projelere destek vereceklerini ifade eden Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mustafa Görgülü ise mesleki eğitim desteklemeleri konusunda hazır olduklarını ifade ederek Aydın‘ın mesleki eğitim konusunda başarısının muazzam olduğunu belirtti ve hedefledikleri başarının fazlasını yakaladıklarını söyledi. Son olarak ortaya konulan gündem maddeleri uzun uzadıya görüşülerek yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.