Aydın İYİ Parti il başkanı o isim oldu

Aydın İYİ Parti il başkanı o isim oldu

İYİ Parti Genel Merkezi’nin teşkilatları yenileme kararının ardından Aydın’a atama gerçekleştirildi. Partinin İl Başkanı Dr. Betül Akçanal oldu.

İYİ Parti Genel Merkezi’nin yerel seçimler öncesinde teşkilatları yenilemek için başlattığı değişim süreci devam ediyor. Genel Merkez’den gelen davet sonrasında istifasını veren il yönetimine atamalar yapılmaya başlandı.

“DAHA YENİ BAŞLIYORUZ”

İYİ Parti Genel Merkezi, İl Başkanı Recep Taner’den boşalan koltuğa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Akçanal getirildi. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın’ın uygun görüşü, Genel Başkan Meral Akşener’in oluru ile İYİ Parti Aydın İl Başkanı olarak atandığını söyleyen Akçanal, “İYİ Partimizin Aydın’da kuruluşundan bugüne kadar İl Başkanlığımızı yapan Recep Taner ve Yönetimine yapmış oldukları hizmetler için çok teşekkür ederiz. Kurucu il başkanımız ve yönetiminden feyz almaya devam edeceğiz. Türkiye çok zor bir dönemden geçmektedir. Partimiz en önemli iktidar alternatifidir. Aydın’da bu gerçeğin öncüsü olacaktır. Ülkemizin demokrasi ve kalkınmasında her zaman lider rol almış olan Aydın, bu enerjiyi bir defa daha ortaya koyacaktır. Bizlere devredilen İYİ Parti bayrağını Aydınımızda Buharkent’ten Didim’e, Çine’den Efeler’e kadar her ilçesi, her mahallesinde; bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımız ve partimize oy vererek destek olmuş seçmenlerimizle el ele daha ileriye taşıyacağımıza olan inancımız tamdır. Daha yeni başlıyoruz” açıklamasını yaptı.

BETÜL AKÇANAL KİMDİR?

1971 Konya doğumlu olan Dr. Betül Akçanal İlk ve Orta eğitimini Konya, Lise eğitimini İzmir Fen Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptı. Mesleğe atıldıktan sonra Konya ve Ankara’da görev aldı. 1999 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Bilim dalında ihtisasa başladı. 5 yıllık eğitimin ardından Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı olarak Malatya Doğanşehir Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yrd. Doç Dr. olarak görev yaptı. Atatürk Devlet Hastanesindeki görevi sırasında Talasemi servisi kurmuş ve 4 yıl bu serviste talasemi hastalarına hizmet vermiştir.

İyi Parti Aydın il başkanlığının Kurucu Üyesi olan Akçanal, İl Yönetim Kurulunda görev almış ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 24 Haziran seçimlerinde partisinin Aydın milletvekili aday adayı olan Akçanal, evli ve iki çocuk annesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.