Aydın MHP’ye Başkan Dayanmıyor

Aydın MHP’ye Başkan Dayanmıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanlığı’na Didim İlçe Başkanı Levent İlter atandı. Son 5 yılda başkanlık koltuğuna oturan 4.’üncü isim olan Levent İlter’den önce, Burak Pehlivan ve Cem Akbudak genel merkez tarafından görevden alınmıştı.

MHP Aydın İl Teşkilatı son yılların en hareketli dönemini yaşıyor. Deyim yerindeyse teşkilata başkan dayanmıyor.  Son olarak, MHP Aydın İl Başkanlığı’na atandıktan 6 ay sonra görevden alınan Burak Pehlivan’ın yerine MHP Didim İlçe Başkanı Levent İlter getirildi. 2012 -2015 yılları arasında istikrarlı şekilde teşkilatını kongreye götüren eski il başkanı Fevzi Köse’nin koltuğu bırakmasının ardından, parti içerisinde çatlamalar başladı.

MUHALİF KANADA REST ÇEKTİ

2015’te yapılan 11.Olağan Kongre’de başkan seçilen Cem Akbudak ise 20 ay başkanlık koltuğunda oturabildi. “MHP Genel Merkezi’nin yanındayım” açıklamalarıyla Aydın’da muhalif kanada rest çeken Cem Akbudak’a en büyük darbe ise genel merkezden geldi. Akbudak, Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Ekim 2016’da görevden alındı.

MERKEZ ATADI, MERKEZ ALDI

Kasım 2016’da koltuğu boşalan MHP Aydın İl Teşkilatına eski Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan getirildi. Kısa sürede her kesimin takdirini toplayan Pehlivan, 6 ayda parti içi huzuru sağlamıştı. Referandum çalışmalarında “Evet” için mücadele eden Burak Pehlivan, Efeler İlçe Kongresi’nde yaşanan olayların ardından genel merkez tarafından 10 Nisan’da görevden alındı. 

DİDİM İLÇE BAŞKANI, İL’E ATANDI

Burak Pehlivan ve yönetiminin görevden alınmasının ardından boşta kalan MHP İl Başkanlığı'na bugün atama yapıldı. Başkanlığa, mevcut MHP Didim İlçe Başkanı Levent İlter atandı. İlter'in, görevlendirme için Ankara'ya MHP Genel Merkezi’ne gittiği öğrenildi. 

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.