Aydın Otizmin Farkında!

Aydın Otizmin Farkında!

Aydın Aile Sosyal, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Otizm Farkındalığı için gökyüzüne mavi balonlar bırakıldı.

2 Nisan Otizm Farkındalık günü kapsamında Aydın’da mavi balonlarla farkındalık oluşturuldu. Aydın Valiliği önünde gerçekleştirilen törende otizmli ilk olarak Aydın Aile Sosyal, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Aydın Otizm Derneği Atatürk büstüne çelenk sundu.
Aydın Aile Sosyal, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Nuran Kamalı“2 Nisan 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada otizm konusuna dikkat çekmek ve otizmle ilgili sorunları çözüm bulmak amacıyla dünya otizm farkındalık günü olarak ilan edilmiştir. Otizm doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan çocuğun çevresiyle yeterli sosyal ilişki kuramaması dil ve iletişim becerilerinde belirgin gelişimsel sorunların yaşanması ile kendini gösteren gelişimsel bir bozukluktur. Görülme sıklığı her geçen gün artmakla birlikte dünyada 68 çocuktan birinden görüldüğü tespit edilen otizmin nedeni henüz tam olarak bilinmemektedir” ifadelerini kullandı.

Otizmin erken teşhisi edilmesinin ve  bireyin zaman kaybetmeden eğitime katılımının sağlanmasının otizmli bireyin tüm yaşantısını değiştirdiğini belirten Kamalı,  “Bu sebeple otizm konusunda farkındalık çalışmaları erken tanı eğitim olanaklarının arttırılması büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla kurumumuzun sekreteryasını yürüttüğü otizm spetrom bozukluğu il eylem planı ile uygulanmaktadır. Tüm bu çalışmalardaki amacımız otizmli birey ve ailelerinin sosyal hayatta yer alabilmelerinin temel ihtiyaçları olan eğitim bakım ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmelerini sağlamaktır. Bu gün ülkemizde ve tüm dünyada otizm için mavi ışık yakılacaktır. Bu ışığın otizmli çocuklarımızın ve ailelerinin sorunlarının çözümü için umut olmasını diliyorum. Tüm farklılıklarımızla büyük bir aile olarak daha güçlü olacağımızın temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.
Kamalı’nın konuşmasının ardından mavi balonlar gökyüzüne bırakılarak Otizm için farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Etkinlik kapsamında da saat 21.00’de mavi ışıklar yakılacak.

aydin-otizmin-farkinda-99253-aa3ef8f1773b55c0b5bd63e092f97179.jpg

aydin-otizmin-farkinda-99253-1f4016481a6ae39e9864dbd1ded42c49.jpg

aydin-otizmin-farkinda-99253-fff542b5b062735590b5f089870eed44.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.