Aydın Sağlık-Sen 'Acil Serviste' taşeronlaşma istemiyor

Aydın Sağlık-Sen 'Acil Serviste' taşeronlaşma istemiyor

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, en riskli ve kamu eliyle görülmesi zaruri olan acil servis hizmetini taşeron eliyle yürütülmenin mümkün olmayacağını belirtti.

112 Acil Servise taşeron işçi alımıyla ilgili tartışmaları değerlendiren Baki Karaer, “Farklı bir mesai sistemi ve taşeron şoför uygulaması dayatması ile karşı karşıya kaldık. Bu duruma karşı olduğumuzu her platformda dile getirdik. Sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin en yüksek olduğu alanların başında 112 Acil Sağlık Hizmetleri gelmektedir. Çalışanların içinde olmadığı sistem dayatmalarının kesinlikle kabul etmiyoruz. Ülke genelinde taşeron çalışma sistemi ile ilgili sorunlar yaşanmaktayken, bugün en riskli ve kamu eliyle görülmesi zaruri olan bu alanın taşeron eliyle yürütülmeye çalışılmasını anlamak mümkün değildir. İstihdam sorununun taşeron sistemi ile değil, atamalarda daha fazla ATT ve Paramedik alımıyla giderilmesi gerekmektedir. Yılda 50 bin öğretmen ataması yapılırken, 15 binin altında sağlık personeli atanmaktadır. Çözümü fazla sayıda atama yapmaktan geçmektedir. Bu nedenle alım sayısının arttırılarak özellikle ATT ve Paramedik ihtiyacının karşılanması gerekmektedir” dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının yüzde 90’ına yakınının mevcut çalışma süresinden memnun olduğunu kaydeden Karaer, “Sistem üzerinde doğrudan değişiklik yapılması çalışanları rahatsız etmekte, moral ve motivasyonlarını bozmaktadır. Kazaların sebeplerinin araştırılması, çalışma ortamlarının düzenlenmesi, araç güvenliğinin değerlendirilmesi yerinde olacaktır. Halkın memnuniyetinin yüksek olması çalışan memnuniyetinden geçmektedir. Çalışan memnuniyetini azaltacak olan ve çalışanları rahatsız eden 12/48 sistemi ve taşeron şoför uygulamasından vazgeçilmesi sistem açısından yerinde olacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.