Aydın Ticaret Borsası, İstanbul’la kardeş oldu

İstanbul Ticaret Borsası (İSTB) ve Aydın Ticaret Borsası8ATB), İSTB mart ayı meclis toplantısında bir araya gelerek “Kardeşlik ve İşbirliği Protokolü” imzaladı.

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ç. Ali Kopuz ve Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı tarafından imzalanan protokol ile iki borsa arasında çeşitli konularda işbirliği ve ortak projeler yürütülmesi hedefleniyor.Türkiye’nin en büyük borsası konumunda olan ve altı bini aşkın üyesi bulunan İstanbul Ticaret Borsası ve özelikle İncir, Pamuk, Zeytin ve Zeytinyağı, Kestane ve Çam Fıstığı gibi ürünlerde yoğun işlemleri olan Aydın Ticaret Borsası, kardeş borsa olma vesilesi ile birçok ortak proje planlıyor.Mart ayı Meclis toplantısında aylık olağan değerlendirmesi için kürsüye çıkan İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ç. Ali Kopuz kardeşlik ve işbirliği anlaşması için bir Aydın Ticaret Borsası ile bir araya geldiklerini ifade etti. Kopuz şöyle konuştu “Bugün Aydın Ticaret Borsamız ile Kardeşlik beratımız için bir araya geldik. Bundan çok memnunuz. Daha önce Rize Ticaret Borsamız ile de böyle bir kardeşlik protokolü imzalamıştık. Bu protokolleri çevremizdeki bir çok Oda ve Borsa ile yapmalıyız”İSTİB Başkanı Ç. Ali Kopuz’un konuşmasının ardından, Aydın Ticaret Borsası Akredite Laboratuarının tanıtım filmini gösterildi. 39 personel ile yüzlerce analiz yapabilen laboratuar Türkiye’nin ilk akredite laboratuarı olma özelliğini taşıyor. Gösterimin ardından söz alan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, köklü bir kurum olan İstanbul Ticaret Borsası ile kardeş olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. İSTİB’in kuruluş sırasına göre Türkiye’nin besinci borsası olduğunu söyleyen Bosnalı “İstanbul Ticaret Borsası bu dönem gerçekten çok farklı. Tüm borsalara öncülük ve ağabeylik yapıyor. Bunda tabi ki sayın başkan Ç.Ali Kopuz’un büyük rolü var” dedi.

AYDIN YATIRIMCILARINI BEKLİYOR

Ortak İş Kültürü için, sürdürülebilir ilişkiler için bu protokolün çok önemli olduğunu ifade eden Bosnalı, 2002’de kurdukları laboratuar ile çok önemli başarılara imza attıklarını belirtti. Bosnalı şöyle konuştu: “Aydın önemli bir kavşaktır. Çok verimli toprakları vardır. Artık Aydın kabuğunu kırıyor. 1 milyonu bulan nüfusu ile artık Büyükşehir olduk ve yatırımcıları bekliyoruz. Aydınımızda yedi ayrı Organize Sanayi Bölgesi var. Büyük yatırımcıya ihtiyacımız var. Siz gelin bizler sizin önünüzü açmak için elimizden geleni yapalım”Yapılan konuşmaların ardından Plaket ve imza törenine geçildi. Atılan imzalar ile İstanbul Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Borsası kardeş borsa oldu. Protokol törenine ATB Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Meclis Başkan Yardımcısı Kazım Günaydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Üyelerinden Cengiz Ülgen, Abdulkadir Yıldız, Meclis Üyelerinden Mustafa Akdam, Ahmet Şenel, Rıza Uyar ve Genel Sekreter Çimen Mutlu katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.