Aydın Ticaret Odası, 1000'inci Turisti Ödüllendirdi

Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından 2 ay önce başlatılan turizm seferberliği kapsamında AYTO organizasyonu ile Aydın’a gelen 1000’inci turist olan Hollandalı Esmee Roos’u ödüllendirildi.

Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), 'Kent Merkezi Kısa Kültür Turu' projesi kapsamında, her hafta değişik ülkelerden şehre davet edilen turistler tarihi yerleri ve semt pazarını gezerek esnafa can suyu oluyor. Almanya, Hollanda ve Fransa’dan dün şehre gelen 150 kişilik turist kafilesiyle birlikte 2 ayda kenti gezen turist sayısı bine ulaştı. AYTO tarafından Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen törende kente gelen bininci turisti ödüllendirildi. AYTO Meclis Başkanı Abdullah Sefa Yüksel, bininci turist Hollandalı 18 yaşındaki Esmee Roos’a çini işlemeli tabak hediye etti. AYTO Meclis Başkanı Abdullah Sefa Yüksel, tamamen kendi organizasyonlarıyla getirdikleri turistlerin şehre canlılık getirdiğini belirterek, “2013’te göreve geldiğimizde odamızın sonra üye odaklı hizmet sunacağı sözünü vermiştik. Bu kapsamda üyelerimize destek olmak amacıyla 2 ay önce turizm seferberliği başlattık. Şuana kadar bin turist kentimizi ziyaret etti. Biz de bininci turisti sembolik bir hediye verdik. Bu yılın sonuna kadar kente turist getirmeye devam edeceğiz” dedi. Turizm seferberliğine kentin tüm mekanizmalarından destek beklediklerini dile getiren Yüksel, “Aydın turizmle anılan bir kent. Turizmde kentimize katma değerini arttırmak için bu tür organizasyonlara sahip çıkmalı. Biz tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruşlarıyla turizm konusunda işbirliğine hazırız. Hep birlikte Aydın’ı turizm cenneti haline getirebiliriz” diye konuştu.

AYDIN'A TEKRAR GELECEK

1000’inci turist olduğunu öğrenince büyük sevinç yaşayan Hollandalı Esmee Roos da, şunları söyledi: “Aydın’da olduğumuz için çok mutluyuz. Burayı çok sevdik ve bir kez daha gelmek istiyoruz. Gösterilen ilgi bizleri memnun etti. Bize gösterdiğiniz ev sahipliği ve hediyelerden ötürü AYTO ve Aydınlılara teşekkür ediyorum”

<span style=

<span style=

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.