Aydın TKDK’nın Çiftçiye Desteği Sürüyor

Aydın TKDK’nın Çiftçiye Desteği Sürüyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, 12. Çağrı döneminde projesi kabul edilen ve sözleşme imzalamaya hak kazanan 7 proje sahibi ile sözleşme imzaladı.

TKDK Aydın il koordinatörlüğüne 12. Çağrı Dönemi'nde 42 adet proje geldiğini belirten Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, “12. Çağrı dönemine ait 7 yatırımcımızın projelerinin sözleşmelerini imzaladık. Sözleşmesi imzalanan bu 7 projenin; 1’i Kesimhane Tesisi, 4’ü Arıcılık ve 2 tanesi de Kırsal Turizm alanlarıyla ilgili projeleridir. Aydınlı yatırımcıların mutlaka değerlendirmesini istediği konu başlığını Kırsal Turizm olarak ifade eden Çiftçi, “Kırsal Turizm kendi başına bir dünya. Yeme içme tesislerinden, restoranlara kafeteryalardan, pastane konseptlerine, bungalov evlerden yine turizm alanları için kullanılan paintbol, tenis gibi açık alanlarda yapılan spor faaliyetleri, dağcılık, bisiklet parkurları, yürüyüş, lunapark, aquapark gibi çok farklı alanlarda da müteşebbislerimizi destekliyoruz. Ayrıca 12. Çağrı dönemine ait ve inceleme aşamasında olan diğer projelerinde sözleşmelerini imzalamaya devam edeceğiz. Tüm yatırımların Aydına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü'nün hibe desteği verdiği ve sözleşmesi imzalanan projeler ile hibe destekleri ise şu şekilde sıralandı: Ahmet Yeşil, Aydın Söke ilçesi Argavlı köyü Yeşil Bal projesi 9 bin 997 TL. Termal kırsal turizm projesi, 716 bin TL. Entegre et tesisi, günlük 45 adet büyükbaş ve 190 adet küçükbaş kesimhane tesisi, 2 milyon 62 bin TL. Umurlu Mahallesi, 25 odalı konaklama ve restoran tesisi, 630 bin TL. Mehmet Ceylan, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projesi makine-ekipman alımı 14 bin TL. Sabriye Erfidan, arıcılık projesi 13 bin 939 TL. Selim Yalçınkaya arıcılık projesi 29 bin TL.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.