Aydın TÜMSİAD'dan genel sekreter Acat’a ziyaret

Aydın TÜMSİAD'dan genel sekreter Acat’a ziyaret

TÜMSİAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu, Aydın’da yeni göreve başlayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Acat’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Genel Sekreter Murat Acat’ın makamında gerçekleşen ziyarette TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Nusret Ünal, Başkan Yardımcısı İbrahim Gündeş, Şube Genel Sekreteri Talat Çerçi ile yönetim kurulu üyeleri Yüksel Yolçi, Ali Dinçer ve Serdar Ertuğrul temsil etti.

Genel olarak yeni görev döneminde nasıl bir yönetim tarzı izleyeceğinin ipuçlarını veren Dr. Murat Acat, “Kamu sağlık sektörü olarak, dünyada ileri noktalardaki ülkeler arasındayız. Özellikle diş ve göz sağlığı konusunda birçok ülkede sağlanmamış sosyal güvenceyi devletimiz vatandaşlarımıza sağlamış durumda. Avrupa ve ABD de de bu iki alanı devlet sosyal güvencenin dışında tutmuş. Yani bu iki alanda o ülkelerde hizmetler çok pahalı. İş adamlarımız bir turizm kenti olan Aydın da “sağlık turizmi” olgusunun üzerinde dururlarsa, hem Aydın hem de Türkiye bu işten çok karlı çıkar. Örneğin İlimize turistik gezi için gelecek turistlere sağlık olanakları da anlatılıp, hem gezi hem de tedavi amaçlı turlar organize edilebilir. Bizim kamu hastaneleri olarak veremeyeceğimiz sağlık hizmeti hemen hemen yok gibi. Özellikle vurgusunu yaptığım diş ve göz alanlarında tedavi ücretlerimiz; ABD deki ve Avrupa daki fiyatların beşte biri düzeylerinde. Aydın’ a gelecek turistlerin; tedavi ve tatili, ülkelerindeki tedavi maliyetlerine yapma imkânları var. Bu konuda iş adamlarımızın dikkatini çekmek istiyorum” dedi.

Dr. Acat’a görevinde başarılar dileyen TÜMSİAD Aydın Başkanı Nusret Ünal da, “Yeni genel sekreterimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Kendisinin dinamik tarzı takdire şayandır. Bize yeni ufuklar açtı. Biz TÜMSİAD olarak bu konularda üstümüze düşeni yapmak için bu günden itibaren çalışmaya başlayacağız. Dünyada artık devletler de önemli hizmet tedarikçileri arasında. Bunun en güzel örneğini sağlık sektörümüzde görmekteyiz. Kendisine tekrar hoş geldiniz diyor, mesaisi boyunca başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.