Aydın Ülkü Ocakları, Uygur Türkleri için imza kampanyası başlattı

Aydın Ülkü Ocakları, Uygur Türkleri için imza kampanyası başlattı

Aydın Ülkü Ocakları, Çin’den kaçtıktan sonra Tayland'da esir tutulan 300 Uygur Türk'ünün Türkiye'ye getirilmesi için imza kampanyası başlattı.

300 Uygur Türk’ünün Türkiye’ye getirilmesi için Efeler ilçesi Sevgi Yolu’nda imza kampanyası başlatan Aydın Ülkü Ocakları, ayrıca Uygur Türklerine destek sağlayabilmek amacıyla kermes düzenledi. İmza kampanyası ve kermese MHP İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul ve Aydın Ülkü Ocakları üyeleri katıldı. Türk milletinin izlerinin Doğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışıldığını belirten Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, “Çin işgal yönetimi, uyguladığı basın ve internet sansürü ile bölgede yaşanan dramı dünya kamuoyundan gizlemektedir. Vatanlarını ve hatıralarını geride bırakarak, Çin’in zulmünden kaçan soydaşlarımızın göze aldıkları riskler bile ne denli ağır bir baskının yaşandığını göstermektedir. Yaklaşık bir ay önce Tayland üzerinden, Çin’in zulmünden kaçmaya çalışan 300 civarında soydaşımız, yetkililer tarafından ormanlık bir arazide bulunmuşlardır. Her gün yeni bir can pazarının yaşandığı Doğu Türkistan’ı, terk etmek zorunda kalan bu soydaşlarımız, Tayland’da ormanda kaldıkları süre zarfında açlığa, hastalıklara ve vahşi doğaya karşı adeta bir ölüm kalım savaşı yaşamışlardır. Tüm bu imkânsızlıklara rağmen yaşamayı başaran soydaşlarımız için bazı medya organlarında da belirtildiği gibi yeni bir tehlike söz konusudur. Taylandlı yetkililere Türkiye’ye sığınmak istediklerini belirten soydaşlarımızın, Çin’e teslim edilebileceği konuşulmaktadır. Kadın, çocuk ve yaşlılarında içerisinde bulunduğu 300 civarındaki soydaşımızın Çin’e iadesi durumunda, vahşice idam edilecekleri aşikârdır. Bu bir realite olarak önümüzde dururken, soydaşlarımızın Çin’e teslim edilmesi katliama ortak olmak demektir. Bugüne kadar zorda kalan herkese kucak açmış olan Türkiye Cumhuriyeti, soydaşlarımız ile olan tarihi, kültürel, dini ve insani bağlarımız hasebiyle Tayland ile gereken görüşmeleri ivedilikle yaparak, Uygur Türkleri’nin ülkemize gelmesini sağlamalıdır. Zira her geçen gün Uygur Türkleri’nin aleyhine işlemekte, gerek Çin tehdidi gerekse hastalıklar gün geçtikçe artmaktadır” dedi.

Uygur Türklerinin haklı davalarında asla yalnız olmadıklarını savunan Karaca, “Soydaşlarımızın yanında her zaman ve her şartta, her bir neferi engin yürekli ve çelik iradeli olan Ülkü Ocakları vardır. Uygur Türkeri’ne olan desteğimizi somutlaştırmak amacıyla tarafımızdan bir imza kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya kapsamında Ülkü Ocakları’nın tüm il, ilçe, belde ve üniversite teşkilatları görevlendirilmiştir. ‘300 Uygur Türk’ü, Türkiye’ye Gelsin’ başlığı altında tarafımızdan toplanacak olan tüm imzalar, yetkili mercilere gönderilecek ve böylece Türk Milleti’nin soydaşlarına olan desteği Türk Milleti’nin bu konudaki kararlılığı bir kez daha gösterilecektir. Zulümden ve işkenceden dolayı yurtlarını terk ederek, Tayland’a sığınmış olan soydaşlarımızın Çine teslim edilerek katledilmesine mani olunması için Türkiye’ye getirilmesi gerektiğini düşünen, tüm vicdan sahiplerini bu kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından MHP İl Başkanı Köse ve Ülkü Ocakları Başkanı Karaca, imza atarak Aydınlıları kampanyaya katılmaya davet etti. Gün boyunca devam edecek kermesten elde edilecek gelirin de Uygur Türklerinin ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.