Aydın Valiliği FETÖ rakamlarını açıkladı

Aydın Valiliği FETÖ rakamlarını açıkladı

FETÖ soruşturmaları kapsamında, Aydın'da gözaltı ve tutuklamaların sürdüğü operasyonlarda 477 personalin görevden uzaklaştırıldığı, 16 kamu görevlisinin tutuklandığı ve 9 okulun kapatıldığı bildirildi.


FETÖ soruşturmaları kapsamında, Aydın gözaltı ve tutuklamaların sürdüğü operasyonlarda 477 personalin görevden uzaklaştırıldığı, 16 kamu görevlisinin tutuklandığı ve 9 okulun kapatıldığı bildirildi.
Aydın Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi kapsamında yürütülen operasyonla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, birçok kurumda görevden alınmaların olduğu, bazı dernek ve okulların kapatıldığı belirtildi.
Aydın Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27 Hakim ve 11 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 38 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 25 Hakim ve 10 Savcı olmak üzere 35 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen 25 Hakim ve 10 Cumhuriyet Savcısından, 22 Hakim ve 9 Cumhuriyet Savcısı tutuklanmış, 3 Hakim ve 1 Cumhuriyet Savcısı Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştır.”
Adliyeye sevk edilen 18 askeri personelden 6 askeri personelin tutuklandığı, 2 askeri personelin adli kontrol şartı ile diğer 4 askerin ise serbest bırakıldığı belirtildi. 6 askeri personelin ise halen gözaltında olduğu açıklandı.
477 PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Aydın Valiliği'nin açıklamasında şöyle denildi:
“ Emniyet Müdürlüğü personelinden toplam 101 kişinin görevden uzaklaştırıldı. Adliye’ye sevk edilen 30 emniyet personelinden 26’sı tutuklanmış, 3’ü adli kontrol ile olmak üzere 1’i serbest bırakılmış 64 personel halen gözaltında, 7’si personelin aranmasına devam edilmektedir. İlimizde, 3 Vali Yardımcısı 1 Kaymakam diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çeşitli ünvanlarda İl Müftülüğü’nden 20, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden 4, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 363, İl Kültür Müdürlüğünden 2, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünden 1, DSİ 21. Bölge Müdürlüğünden 4, Orman İşletme Müdürlüğünden 1 kişi görevden uzaklaştırılmıştır. Ayrıca DDY Gar Müdürlüğünden 3, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden 10, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 1 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 4 Vergi Dairesi Başkanlığından 13, İl Defterdarlık 5 Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği 6, ADÜ Rektörlüğünden 30, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 6 kişi olmak üzere toplam 477 personel görevden uzaklaştırılmıştır.”
16 KAMU GÖREVLİSİ TUTUKLANDI
Gözaltıların devam ettiğini bildiren Aydın Valiliği, Mülki İdare Amirlerinden 4, İl Defterdarlığı 4, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 1, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2, İl Müftülüğü 1, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği 2 toplam 16 Kamu görevlisi gözaltında olduğunu açıkladı.
16 kamu görevlisinin tutuklandığı, Milli Eğitim Müdürlüğünden 9, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 3, İl Defterdarlıktan 1, Aydın Vergi Dairesi Başkanlığından 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 1, ADÜ Rektörlüğünden 1 kişi olmak üzere toplam 16 kamu görevlisinin tutuklandığını bildirdi.
9 OKUL KAPATILDI
Aydın’da FETÖ’ye finansal kaynak sağlayan kişilere yapılan operasyonlarda 190 kişiden 111’i gözaltına alındığı, 19 kişinin tutuklandığı, 13 kişinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, 37 kişinin halen arandığı ifade edildi.
Nazilli’de 5, Didim’de 2, Söke’de 2, olmak üzere toplam 9 adet okulun kapatıldığı, hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlandığı bildirildi.
Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Yine Efeler’de 12, Nazilli’de 5, Çine’de 3, Kuşadası’nda 2, Germencik’te 2, Söke’de 1, İncirliova’da 1, Yenipazar’da 1, Sultanhisar’da 1 ve Buharkent’te 1 dernek olmak üzere toplam 29 dernek kapatılmıştır. Bozdoğan İlçesi'ndeki 1 dernek ise 23.06.2016 tarihinde fesih kararı alarak tasfiye olduğu için kapatma işlemi uygulanmamıştır, kapatma işlemi uygulanan 29 derneğin hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Efeler’de 1 adet vakıf kapatılmış olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.