Aydın Valisi 100 yıllık sorunu 25 günde çözdü

Aydın Valisi 100 yıllık sorunu 25 günde çözdü

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından Söke'nin Kisir Mahallesine yaptırılan bin 850 metrakarelik yol çalışması mahalle halkını memnun etti.

Kisir ile Sayrakçı arasındaki yol sıkıntısına da çözüm bulunan çalışmanın ardından Mahalle Muhtarı Baki Suna, Vali Yavuz Selim Köşger'e, 29 Ekim'de Cumhuriyet koşusunu yeni yolda yapmak için çağrıda bulundu. Suna'nın çağrısına mahalle sakinleri de destek verdi.

Söke'nin Kisir Mahallesi Okul Önü Caddesi önü ile Sayrakçı arasındaki bin 850 metrekarelik yol çalışması tamamlandı. Aydın Valiliği YİKOB tarafından yürütülen çalışma iki mahalle arasındaki iletişim sıkıntısını çözdüğü gibi yeni projelerinde yapılması için fırsat tanıdı.

YÜZ YIL BEKLEDİLER 25 GÜNDE ÇÖZÜLDÜ

Mahalle Muhtarı Baki Suna, yıllardır çözülmeyen yol problemini Vali Yavuz Selim Köşger'in talimatı ile kısa sürede çözdüklerini belirterek, "100 yıllık yol sorunumuz Vali Beyin talimatı ile 25 günde tamamlandı. YİKOB ekipleri hummalı bir çalışma içerisinde oldu. Bu sayede Kisir ile Sayrakçı arasındaki bin 850 metrekarelik yola 8 bin metrekarelik taş döşendi. Ekipler önce yol temizliğini yaptı. Sonrasında ise Sayrakçı tarafına doğru çalışma ilerletildi. Yol tamamlandı biz de rahat bir nefes aldık" dedi.

"TEŞEKKÜR EDERİZ"

Yolların bozuk olmasından kaynaklı özellikle üreticinin, çiftçinin sıkıntılı zamanlar geçirdiğini söyleyen Suna, " Projeye destek veren başta Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger olmak üzere bütün paydaşlara teşekkür ederim. Bu sorunun çzöülmesi için yüz yıl beklenmiş. Şimdiye kadar defalarca başvurularda bulunmuş ama yapılmamış. Vali beyin tek bir hamlesi ile çözüldü" diye konuştu.

"CUMHURİYET KOŞUSU KİSİR'DE YAPILSIN"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yeni yolda Cumhuriyet koşusu yapmak istediklerini de belirten Baki Suna Vali Köşger'e, " Yolumuzu yaptık. Sıra bu yolu kullanmakta. Biz iyi kötü günde bu yolu kullanacağız. Ama dileriz ki bütün Aydın'da bu dağ başına yapılan yatırımı anlamlı bir etkinlikle görsün. Cumhuriyet koşusunu burada yapalım" diyerek çağrıda bulundu.

"TAŞ TOPRAKTAN KURTULDUK"

Muhtar Baki Suna'nın çağrısına mahalle sakinleri de destek vererek koşunun Kisir'de yağılması için davette bulundu.

Kenan Akman : Ben 80 yaşındayım. Şimdiye kadar yapılmadığı için hataydı. Muhtarımız sayesinde bu yola kavuşuyoruz. Buradan Vali Yavuz Selim Köşger'e de teşekkür ederiz. Daha önceden taştan tozdan geçilmiyordu. Şimdi sorun çözüldü. Mutluyuz.

Ömür Avcı: Yıllardır çekilen sorun bitti. Sayrakçı çok yakın olmasına rağmen adım atamazdık. Bekelediğimiz hizmeti alamamıştık. Muhtarın koşu çağrısına destek veriyoruz. Sayın Vali sesimizi duysun. Hizmetin noktasında birlik ve beraber olalım.

Mehmet Türkan: Yola kavuşmak çok iyi bir şey. Önceden sıkıntısını yaşıyorduk Şimdi avantajlarını göreceğiz. Rahat edeceğiz. Ne kamyon ne de biçer giriyordu o yola. Şimdi hasadımız da güzelce yapacağız.

Kisir Mahalle Muhtarı ve vatandaşlar yatırımdan dolayı memnuniyetlerini dile getirmek için kent meydanına teşekkür pankartı astı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.