Aydın valisi değişti

Aydın valisi değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak merkeze çekildi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Koçak’ın yerine Aydın Valiliği’ne atandı. Aydın’ın önceki valileri Hüseyin Avni Coş ve Kerem Al da merkeze çekilen valiler arasında yer aldı.
 
Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı sonrası Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni valiler kararnamesine göre, 20 ilin valisi merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı.
Buna göre, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak da merkeze alınan valiler arasında yer aldı. 16 Haziran 2016’da resmen Aydın Valiliği görevine başlayan Koçak, bu görevde 1 yıl 5 gün kalmış oldu. Vali Ömer Faruk Koçak’ın yerine Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger atandı.

YAVUZ SELİM KÖŞGER KİMDİR?

Aydın Valiliği’ne atanan Yavuz Selim Köşger, 3 Ocak 1964 tarihinde Konya’da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1987–1990 yılları arasında Dernek Denetçiliği yaptı. 1990 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Yapraklı ve Beydağ Kaymakam vekillikleri ardından İngiltere – Oxford’ta yurtdışı stajını yaptı. Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç’ta Kaymakamlık, Artvin’de Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevinden sonra Fransa’nın başkenti Paris’te 5 ay süreyle dil eğitimi aldı ve Fransız İdari Sistemi üzerine incelemeler yaptı. 2004 yılında Daire Başkanı olarak atandığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde 2006’da Genel Müdür Yardımcısı, 28 Mayıs 2010 tarihinde ise Genel Müdürlüğe atandı. 3 Mayıs 2013 tarihinde Sinop Valiliği’ne, 16 Şubat 2015 tarihinde Bingöl Valiliğine getirildi. Köşger, evli ve 4 çocuk babası.

AYDIN’IN ESKİ VALİLERİ MERKEZE ALINDI

Öte yandan Aydın’da daha önce görev yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Osmaniye Valisi Kerem Al da merkeze alınan 20 vali arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.