Aydın Valisi Köşger'den açıklama

Aydın Valisi Köşger'den açıklama

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Menderes Nehri'nde görülen toplu balık ölümlerine ilişkin araştırma komisyonu oluşturduklarını söyledi.

Vali Köşger, valilikteki programda gazetecilere yaptığı açıklamada, Menderes Nehri'nde meydana gelen toplu balık ölümlerine ilişkin ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Gıda, Tarım Hayvancılık İl Tarım Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir komisyon oluşturduklarına dikkati çeken Köşger, şunları kaydetti:

"Bu arkadaşlarımız şu an durumu değerlendiriyorlar. Kirleten unsur her neyse önce onu tespit edip, cezai işlemlerin uygulanması lazım. Ayrıca o kirlenmenin devam etmemesi için de gerekli tedbirleri alacağız. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikli olarak neden olduğunu tespit etmemiz gerekiyor."

- Olay

Söke ile Didim ilçeleri arasındaki Balat Mahallesi'nde vatandaşlar Menderes Nehri'nin renginin koyu olduğunu ve çok sayıda balığın kıyıya vurduğunu ihbar etmiş, ekipler bölgede incelemede bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum