ADÜ'de kriz devam ediyor

ADÜ'de kriz devam ediyor

Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü içerisinde yer alan Gıda Mühendisliği Bölümü, Koçarlı Kampüsü’nde bulunan Ziraat Fakültesi’ne taşındı. Bölümde görevli öğretim üyeleri, yayınladıkları bildiri ile karar tepki gösterdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü içerisindeki Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan Gıda Mühendisliği Bölümü, merkez kampüsten 22 kilometre uzaklıkta olan Koçarlı Kampüsü’ndeki Mühendislik Fakültesi’ne taşındı. Alınan bu karara, öğrencilerin ardından, bölümde görevli öğretim üyeleri de bildiri yayımlayarak tepki gösterdi.


“ALTYAPININ BİR ANDA TAŞINMASI İMKANSIZDIR”
Söz konusu kararın alındığı toplantıda, bölümden hiçbir öğretim üyesinin yer almadığı belirtilen bildiride, “Gıda Mühendisliği Bölümünün hiçbir öğretim üyesi konudan haberdar değildir. Toplantıda ki gündeme ilişkin yorum yapma ve açıklama sunulma fırsatı sunulmamıştır. Merkez Kampüste Mühendislik Fakültesi bünyesi altında yer alan Gıda Mühendisliği Bölümü, öğrencilere en iyi eğitimi sunmak için yıllar boyu verilen emeklerle ciddi altyapılar kurmuş. Laboratuvar binaları ve altyapıları buna uygun tasarlanmış; projeler ve diğer desteklerle mevcut duruma kadar gelebilmiştir. Laboratuvarda yer alan cihazlar için özel donanımlar inşa edilmiş, elektrik tesisatları, soğuk hava depoları, gaz bağlantıları ve tezgahlar titizlikle oluşturulmuştur. Merkez kampüse 22 km uzaklıktaki Ziraat Fakültesine tüm bu altyapının bir anda taşınması neredeyse imkansızdır” ifadelerine yer verildi.


"KAPANMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA KALACAKTIR"
Taşınma kararının, ciddi maliyet doğuracağı dile getirilen bildiride, “Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğrenciler tarafından, Mühendislik Fakültesi çatısı altında olması, Eğitim dilinin İngilizce olması, coğrafi avantaj ve merkez kampüste yer alması gibi özelliklerinden dolayı günümüze dek tercih edilir bir bölüm olmuştur. Tüm Türkiye’de genel bir sorun olarak maalesef Gıda Mühendisliği Bölümlerinin kontenjanları dolmamakta; ancak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü sadece köklü üniversiteler olan Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İYTE gibi üniversitelerle birlikte tam kapasitede öğrenci almaktadır. Eğer bu avantajlar ortadan kalkarsa öğrenci tarafından tercih edilirlik azalacak ve hatta bölüm kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır” denildi.


“KARAR KİMSENİN YARARINA DEĞİLDİR”
Bölümde, 350’den fazla öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Öğretim üyeleri, “Öğrenciler eğitimleri için yalnızca tek dolmuş hattı bulunan Cincin dolmuşlarıyla 22 km uzaklıktaki kampüse gitmek durumunda kalacaktır. Öğrencilerimizin çoğu merkez kampüste inşası yeni tamamlanan KYK yurdunda kalmakta veya merkez kampüse çok yakın özel yurtlarda ya da apart dairelerde barınmaktadırlar. Söz konusu taşınma kararı hiçbir şekilde kamu, üniversite, öğretim üyeleri, sektör ve öğrenciler yararına değildir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.