Mahalle Tehtid Altında

Mahalle Tehtid Altında

Nazilli'ye bağlı Aşağı Örencik Mahallesi’nde evlerin tuvaletlerinden çıkan atık sular vatandaşı çileden çıkarttı.

Mahalleyi saran pis koku ve dereye akan dışkıların halk sağlığını tehdit ettiğini söyleyen mahalle sakinleri, kanalizasyon sıkıntısının çözüme kavuşmasını istedi.

Nazilli’nin Aşağı Örencik Mahallesi’nde evlerden çıkan atık sular, dere yatağında bulunan sebze ve incir bahçelerine akıyor. Pis kokunun ve görüntü kirliliğinin hakim olduğu bölgede, tehlike çanları çalıyor. Mahalle muhtarı Haydar Kırbaş’ın duruma el atmamasından dert yanan mahalleli, yetkililerden yardım istedi.

 

ASKİ’DEN YARDIM İSTEDİLER

 

Halk sağlığının tehdit altında olduğu Aşağı Örencik’te ASKİ’nin olaya el atmasını isteyen vatandaşlar, “Geleceğimiz tehlikede” mesajı verdi. Mahalle muhtarı Haydar Kırbaş’ın yaşadıkları bölgeye hizmet getirmediğini ifade eden 55 yaşındaki Duran Kıyak, “Evlerin pisliği bahçelerimize akıyor. İncir zamanında incirlerimizi pis kokudan toplayamıyoruz. İncir ağacının altına atık sular akıyor. Biz nereye gidelim. Nereye başvuralım. ASKİ’nin bu olaya el atmasını bir an önce bizi bu koku ve pislikten kurtarmasını istiyoruz” dedi.

 

ÇİFTE STANDART İDDİASI

 

Mahalle Muhtarı Haydar Kırbaş’ın vurdum duymazlığından dert yanan Kıyak, “Mahallenin her yerine taşlar döşendi. Bizde burada yaşıyoruz. Vergimizi veriyoruz. Çocuklarımız tatile geldiklerinde arabayla buraya gelemiyorlar. Yağmur, çamur yolu bozdu. Muhtar’ın bir dilekçe verip bu sorunu halletmesi gerekirken, bizi sallaması düşündürücü. Vatandaş olarak biz bir yerlere müraacat ettiğimizde, Muhtar’ın bilgisi var mı diye soruyorlar. Biz vatandaşız, çifte standart uygulanıyorsa bizim suçumuz ne?” diye tepki gösterdi.

 

MUHTAR DERTLİ

 

Mahalle olarak hizmet almakta zorlandıklarını belirten Mahalle Muhtarı Haydar Kırbaş, "Biz bu kanalizasyon sorunu için yetkililerle görüştük. Maalesef yapacağız diyorlar. Bir daha gelmiyorlar. Toplum Sağlığından geldiler, incelemelerde bulundular ses seda yok. Kime gidelim. Büyükşehir, atık su, kanalizasyon parası alıyor. Ama mahallede kanalizasyon yok. Bu bizim ortak sorunumuz. benim elimde olan bir şey değil. Bu sorun mahallenin en büyük sorunu. 60 mahalle muhtarı gidecek yer bulamıyor. Buralarda sorunlar bitmez" diyerek dert yandı.

 

İDDİALARI YALANLADI

 

Kıyak ailesinin yaşadığı bölgeye taş döşeyemediğini, mahalleye taş yardımının yapılmadığından kaynaklandığını ifade eden Kırbaş, "Mahallemizde bu alan dışında iki yere daha taş döşeyemiyoruz. Eskisi gibi parke yardımı yapılmıyor" dedi.

 

(MEHMET ALİ CİNTOSUN)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.