Nazilli olası yangınlara ne kadar hazır?

Nazilli olası yangınlara ne kadar hazır?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yangın sezonu başladı. Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada yangın riski yüksek bölgeler arasında Aydın da yer aldı. Peki Nazilli, olası bir yangına ne kadar hazır ve bu kapsamda yürütülen çalışmalar neler?

Dolunay Gazetesi’nden Sezercan Makas, “Nazilli, olası bir yangına ne kadar hazır ve bu kapsamda yürütülen çalışmalar neler?” başlıklı bir haber yayınladı.

Yaz aylarının da gelmesi ile birlikte orman yangını sezonu başladı. Orman Genel Müdürlüğü’nün ‘Sıcak gelişme’ adı altında yaptığı paylaşımda orman yangını riski yüksek bölgeler açıklandı. Ege ve Akdeniz bölgelerinin kırmızı renkle işaretlendiği haritada Aydın da riskli bölgeler arasında yer aldı. 

OGM tarafından yapılan paylaşımda ‘Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ormanlarımız da yangın riski de artıyor” uyarısında bulunuldu. Paylaşımın devamında “Ormanlarımız oldukça hassas. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerimiz yangın riski altında. Ormanlarımızı korumak hepimizin görevi. Ormanların iklimin sigortası olduğunu unutmayalım” ifadelerine yer verildi.
Yapılan uyarı sonrası “Nazilli’de yangına ne kadar hazırız?” sorusu akıllara geldi.

ALEV SAVAŞÇILARI YAZA HAZIR

Nazilli’de son 10 yılda çıkan 327 yangında 638 hektar alan zarar gördü. Yıllık oran baz aldığında; meydana gelen 33 yangında 63 hektar alan alevlere teslim oldu. Havaların ısınmasıyla birlikte Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri hazırlıklarını tamamlayarak yaz sezonunda göreve başladı.

Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’nde 11 arazöz, 4 su tankı, 8 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 tır, 2 greyder, 1 kepçe ve 1 adet helikopter bulunuyor. Arazöz araçları ormanın belirli yerlerine konuşlanmış şekilde bekletiliyor. Sadece yangın müdahale ekibinde ise 100 personel görev alıyor. 

Mayıs ayında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir’de olmak üzere 3 adet helikopter hazırda bekletiliyordu. Haziran ayının başlamasıyla 1 adet helikopter Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Yaklaşık 4 buçuk ton su taşıma özelliğine sahip helikopter, Nazilli ve bölgesinde meydana gelmesi olası bir yangına müdahale için konuşlandı. 

Ormandaki su toplama çukurları aracılığıyla helikoptere yükleme yapılıyor. Yangınlara daha hızlı müdahale edilmesi için su toplama çukurlarının her 5 kilometrede bir olmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü 7 ilçeyi kapsıyor. Nazilli’nin yanı sıra Sultanhisar, Yenipazar, Kuyucak, Karacasu, Buharkent ve Bozdoğan’da faaliyete devam 14 Orman İşletme Şefliği kurulmuşken, merkezi bölgelerin yanı sıra ormanlık bölgelerin yoğun olduğu yerde alev savaşçıları göreve hazır halde bekletiliyor.

Orman Genel Müdürlüğü politikalarına göre 10 dakikayı geçmeyecek şekilde yangın bölgesine ulaşmayı hedefleyen ekipler, farklı bölgelerde çıkan yangınlara da müdahale edebilmek adına hazırlıklarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.