Onlar Aydın’ı Çok Sevdi

Onlar Aydın’ı Çok Sevdi

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi almak üzere Aydın’a gelen gençler, Aydın’ı çok sevdi.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkçe eğitimi almak için Aydın’a gelen 26 genç, Aydın’a hayran kaldı. Her gün Aydın’ın farklı ilçelerini gezdiklerini söyleyen gençler,’’ Aydın çok küçük ama çok sıcak kanlı insanların olduğu bir şehir.’’ dedi. Türkçe ile farklı tanışma hikayesi olan gençler, ‘’Aydın’da olduğumuz için burada bu sıcak kanlı insanlarla bulunduğumuz için çok mutluyuz’’ diye konuştu.

‘’ADÜ’DE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLMAK İSTİYORUM''

Türkçe öğrenmek için Aydın’a gelen öğrencilerden Fas’lı Omar El Midaovi, ‘’Aydın’a geldiğim günden beri insanların yaklaşımından o kadar etkilendim ki, ileride Adnan Menderes Üniversitesi’ne öğretim görevlisi olarak gelmek istiyorum’’ dedi. Midaovi; ‘’ Türkiye’de olmak ve buranın dilini öğrenmek çok güzel bir duygu. Türkiye çok gelişen ve büyüyen bir ülke. İleride bir gün tekrar Türkiye’ye özellikle Aydın’a gelmeyi çok isterim’’ diye konuştu.

'' ÜLKEMİN TARİHİNİ ÖĞRENİYORUM AYDIN'DA''

Yaz okulu kapsamında Aydın'a gelen öğrencilerinden olan Bosna Hersek'li Nejla Tojaga, ‘’Aydın'da ülkemin tarihini öğreniyorum’’ diyerek sözlerine şöyle devam etti:

'' Bosna Hersek'in tarihine baktığımda çok fazla Türk var. Bosna Hersek'in her yerinde Osmanlı Devleti'nin eserlerini görmek mümkün. Hayatımda ilk defa Türkiye'ye geliyorum. Buraya geldiğim günden beri Osmanlı Devletini araştırarak ülkemin tarihini öğrendim.''

''ALMANYA'DAKİ TÜRKLERLE AYDIN'DAKİLER ÇOK FARKLI''

Almanyalı öğrenci Celina Rüland Aydın'daki Türklerin Almanya’dakilerden çok farklı olduğunu belirterek, '' Almanya'daki Türklerle Aydın'daki Türkler gece ile gündüz kadar farklı. Buradaki Türkler çok daha cana yakın. Fakat Almanya'daki Türkler Türk de değil, Alman da değil gibi. Biraz daha soğuklar. Aydın'ın insanı çok sıcak ve cana yakın çok şaşırtıcı.''

'' BİRBİRİMİZE ÇOK BENZİYORUZ''

Mısırlı öğrenci Ahmed Ramadan, Mısır halkı ile Türk halkının birbirine çok yakın özellikleri olduğunu söyleyerek sözlerine şu ifadelerle devam etti:

'' Kültür olarak birbirimize benzeyen çok yanımız var. Ben Aydın'da hiç yabancılık çekmedim. Sanki kendi vatanımda gibi hissediyorum kendimi. Buranın insanları çok İçten ve cana yakın. İleride Aydın'da yaşamayı çok isterim.''

'' KAR HELVASINA BAYILDIM''

Aydın'ın en güzel lezzetinin kar helvası olduğunu söyleyen Bosna Hersek'li Nejla Tajago, Aydın'ın yemek kültürünü şöyle anlattı:

'' Aydın'da hava çok sıcak. Sokaklarda gördüğüm buz içine birşey koyup satan adamları ilk başta şaşkınlıkla izlemiştim. Sonra onu tattıktan sonra mükemmel bir lezzet olduğunu anladım. Bir de kebap, böyle güzel bir yemek olamaz. Sadece kebap ve kar helvası yemek için bir daha Aydın'a gelebilirim.''

'' AYDIN'DAKİ CAMİLER ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ''

Ürdünlü Laha Safavini Aydın'da gördüğü camilerin çok farklı olduğuna dikkati çekerek, izlenimlerini '' Aydın'daki camilerin mimarisi çok güzel. Özellikle meydanda bulunan Bey Cami. Müslüman bir ülkede ve sürekli gelişen bir ülkede, camileri bu kadar güzel bir ilde dil eğitimi aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum'' diye anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.