Öz,"Biz onların destekçisi olacağız"

Öz,"Biz onların destekçisi olacağız"

Ege Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, “Toplantının sonuçlarından en fazla Aydın çiftçisinin yararlanacağına inanıyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Ege Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, “Toplantının sonuçlarından en fazla Aydın çiftçisinin yararlanacağına inanıyorum” dedi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ‘Sektörel Ortak Akıl’ toplantılarının altıncısını, Ege Bölgesi’ndeki kentlerin tarım sektör temsilcilerinin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla İzmir Balçova Kaya Termal Otel’de düzenlenen Ege Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı’na, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz ile Aydın’daki tarım sektörü temsilcileri de katıldı.

“POLİTİKALAR AYDIN ÇİFTÇİSİNE İYİ SONUÇ DOĞURACAK”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Sektörel Ortak Akıl Toplantısı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, şöyle konuştu:

“Tarım Bakanımızın bakanlık görevine geldikten sonra tarımdaki sorunların çözümü için uyguladığı yöntemler, hem milletvekili olarak bizlerin hem de vatandaşımızın, çiftçimizin takdirini topluyor. Bu çerçevede bakanlık bölge toplantıları yapıyor. Bölgeden üreticileri, çiftçileri topluyor ve bakanlık bürokratlarına sorunlarını iletiyor, birebir paylaşıyor. Ege Bölgesi’nin İzmir’de yapılan toplantısına Aydın Milletvekili olarak iştirak ettim. Et ve sütle ilgili ve desteklemelerle ilgili birçok soruna adım atılmış durumda. Bakanlığımızın uygulayacağı yeni politikaların Aydın çiftçimiz yönünden de iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Tarım politikalarına ilişkin açıklamalar yapıldı. Bizler de AK Parti Milletvekilleri olarak onların destekçisi olacağız, onları çiftçimize, vatandaşlarımıza anlatacağız.”

“SONUÇLARDAN EN FAZLA AYDIN YARARLANACAK”

Aydın’ın tarım bölgesi olduğuna dikkati çeken Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplantının sonuçlarından en fazla Aydın faydalanacak. Çünkü Aydın tarım bölgesi. Hem hayvancılık hem tarımın çok yaygın olduğu bir ilimiz. Bu sebeple İzmir’de yapılan sektör toplantısının sonuçlarından, hem süt fiyatlarının belirlenmesinden hem et fiyatlarının belirlenmesinden en fazla yararlanacak ilin Aydın olduğuna inanıyorum. Bu manada çiftçilerimiz sorunlarını toplantıda doğrudan kendileri anlattılar. Bizler de elimizden geldiğince bu sorunlarımızı aktarmış olduk.”

BAKAN ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, İzmir’de gerçekleşen sektör toplantısında bakanlık olarak yapacakları yenilikleri anlattı. Çelik, üreticiye, köylüye, emekçiye hesap vermek, Ege Bölgesi’nde tarım ve hayvancılıkta ne olup bittiğini görmek, gelişme ve aksaklıkları tespit etmek, sorulara yanıt vermek için toplantıyı düzenlediklerine dikkati çekti.

Bakan Çelik’in konuşmasından satır başları şöyle:

KARKAS FİYATI 23.3 LİRA DEDİK, KASAPLAR ALMIYOR

“Hayvancılıkta ithalatçı ülke olmaktan mutlaka kurtulunması gerekiyor. Kırmızı et üretiminde artış var. Karkas fiyatını 23.3 lira olarak belirledik. Kasaplara, söz verdiğimiz gibi 23 liradan almaları çağrısında bulunuyoruz. Almıyorlar. İthal ederek 21 lira, 15 liraya indirebilirdik. O zaman hayvancılık bitecekti. Üreticinin zarar görmemesini istedik. Et ve Süt Kurumu’ndaki 7 bin ton karkasın dışında sırada bekleyen hayvanlar var. Her şeyi konuşacağız. İki yüzlülüğe, çifte standarda fırsat vermeyeceğiz.”

“SÜ ÜRETİCİSİNİ MAĞDUR EDENLE BİZ DE OYNAYACAĞIZ”

“Süt alan bin 449 işletme var. Bu işletmeler nereden, ne kadar, kaça aldı, bu bizde kayıtlı. Piyasayla üreticiyle oynayan, mağdur etmeye çalışan insanla biz de oynayacağız. İstisnaları hep beraber ayıklamamız gerekiyor. Sonra süt tozuna destek istediler. Olumlu yanıt verdik. Herkese önerim tek yüzlü olmaktır. Ton başına 4 bin 500 ton süttonuza fiyat belirlendi. Bu kez araya mütehhit koyarak süt alımına başlandı. Üretici mağduriyeti ortaya çıktı. Hızla Et ve Süt kurumunu devreye soktuk. 7-8 gün içinde bin 550 ton aldık. Günde bin 600 ton alacaktık. Sekiz günde bin 600 tona ulaşılamadı. Bu müdahale ile inşallah şartlar normalleşir. Sanayici bizim vazgeçilmezimiz. Sesimizi yükseltince yanlış anlaşılıyoruz. Sanayici de üretici de aynı önemde. Sorunları konuşalım, sözlerimizin arkasında duralım. Türkiye’nin hayvancağını kırmaya, budamaya kimsenin hakkı yok.”

YENİ ADIMLAR

“Tarımsal ve hayvansal destekler konusunda sıkıntı, kalem sayısının fazla olması. Bakanlık olarak bunları 4 kalemde topladık. Tek başvuruyla sürece devam edeceğiz. Ödemeler iki şekilde yapılacak. Hasat ve ekim zamanı. Lisanslı depoculuk ile ürün ihtisas borsalarını geliştireceğiz. Hangi ürün ne zaman satılacak, nasıl satılacak bunun kararı verilecek. Çiftçimiz verimliliği kaybetmeyecek ve piyasada şekillenen şartlardan üretici yararlanacak. ‘Çiftçilik, emeklinin işidir' anlayışından çıkmamız gerekiyor. Gençlik, tarımsal faaliyetlere mutlak suretle dönmeli. Gençlere 30 bin lira hibe, 50 bin lira faizsiz kredi vereceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.