Tüm Emekli-Sen Nazilli Şubesi üyelerinden ‘kapatma davası’ öncesi eylem

Tüm Emekli-Sen Nazilli Şubesi üyelerinden ‘kapatma davası’ öncesi eylem

Ankara’da cuma günü görülecek kapatma davasına çağrı yapan Tüm Emekliler Sendikası Nazilli Şubesi üyeleri, örgütlenme hakkının önemini vurgulayarak “Emeklilerin ekonomik demokratik hakları için mücadelesini her şartta yükselterek sürdüreceğiz” dedi.

GÜNAY PABUŞÇU - Tüm Emekliler Sendikası Nazilli Şubesi, 30 Nisan’da Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülecek kapatma davası öncesinde eylem gerçekleştirdi. Sıkı güvenlik tedbirleri altında düzenlenen eylemde Şube Başkanı Kadir Özçelik basın açıklamasında bulundu.

whatsapp-image-2021-04-27-at-16-07-25.jpeg

Eyleme, Şube Başkanı Kadir Özçelik ile sendika üyeleri, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan ve Gelecek Partisi Nazilli İlçe Başkanı Mehmet Sait Seyitoğlu’nun yanı sıra partilerin ilçe teşkilatı üyeleri katılım sağladı.

Açıklamada emekliler adına konuşan Tüm Emekli Sen Nazilli Şubesi Başkanı Kadir Özçelik, “İdarenin ve idarenin gözüne bakan mahkemelerin her türlü engelleme yasaklama, görmezden gelme girişimlerine rağmen herkes şunu iyi bilsin Tüm Emekliler sendikası emeklilerin ekonomik, demokratik hakları için mücadelesini her şartta yükselterek sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

“Hukuk, baskı aracı olarak kullanılmaktadır”

 “Ülkemizde hukuk, iktidar tarafından kendisine biat etmeyen toplum kesimleri, bireyler, dernekler, sendikalar ve siyasi partiler üzerinde yaygın bir baskı aracı, hatta bir tasfiye silahı olarak kullanılmaktadır” ifadeleriyle sözlerine başlayan Özçelik, şöyle devam etti:

“Bu durum, gerek tüm toplum kesimleri tarafından, gerekse de uluslararası pek çok saygın kurum ve basın yayın organlarında dile getirilmektedir. Hukukun bir baskı aracı olarak kullanılması, sendikamız Tüm emekliler Sendikasının, kurulduğu günden beri karşılaştığı bir sorundur. 20 Şubat 2017 de kuruluş evraklarını Ankara Valiliğine verdiğimiz halde Valilik keyfi bir tutumla, bu başvuruyu reddetmiş ancak yaşanan mahkeme sürecinden sonra sendikamıza kütük numarası verilmiştir. Başvuru konusunda mahkemenin lehimize verdiği karara rağmen Valilik, 34. İş Mahkemesinezdinde kapatılma istemli dava açmış, İş Mahkemesinin aleyhimize verdiği karar ise İstinaf mahkemesine taşınmış ve İstinaf Mahkemesi kapatma kararını bozarak “Emeklilerin sendika kurma hakkı olduğundan” hareketle lehimize sonuçlandırmıştır.”

whatsapp-image-2021-04-27-at-16-07-24-1.jpeg

“Tüm Emekliler Sendikası demokratik mücadelesini sürdürecektir”

Yaşadıkları sürece değinen ve alınan kararın hukuki değil siyasi olduğunu vurgulayan Özçelik, “Hukuk ve yasaların evrensel insanlık değerleri içermesi gerektiğini unutan idare hukukun kendi emri altında olması gerektiğini savunan bir yaklaşımla bu kararı da Yargıtay’a göndermiş, Yargıtay bozma kararı vererek dosyayı yeniden görüşmesi için İstinaf Mahkemesine geri göndermiştir. Buna ilişkin mahkeme 30 Nisan 2021 tarihinde saat 10.00 da görülecektir. Yargıtay’ın verdiği bozma kararı, açıkça idarenin isteğinin hukukun üstünde olduğunun ve Uluslararası sözleşme ve hukukun tanınmadığının açık bir göstergesidir.Bu karar hukuki değil, siyasi bir karardır. Bu karar İdarenin her istediğini yaptırma niyetinin bir göstergesidir. Bu kararın örgütlenme hakkının kullanılmasına yönelik bir engel olduğu açıktır.Hukukun üstünlüğünün hala geçerli olduğuna, buna uyan yargıçların olduğuna inanmak istiyoruz. İdarenin ve idarenin gözüne bakan mahkemelerin her türlü engelleme yasaklama, görmezden gelme girişimlerine rağmen herkes şunu iyi bilsin Tüm Emekliler Sendikası emeklilerin ekonomik,  demokratik hakları için mücadelesini her şartta yükselterek sürdürecektir” sözlerini kaydetti.

whatsapp-image-2021-04-27-at-16-07-26.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.