Aydın Ziraat Odası Başkanı Posacı: “Çiftçiler Olmasa Dünya Aç Kalır”

Aydın Ziraat Odası Başkanı Posacı: “Çiftçiler Olmasa Dünya Aç Kalır”

14 Mayıs dünya çiftçiler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, nefes alan herkesin çiftçilerin kıymetini bilmesi gerektiğini, sofraya oturan herkesin de çiftçiler sayesinde karnını doyurduğunu belirtti.

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı, 14 Mayıs dünya çiftçiler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, nefes alan herkesin çiftçilerin kıymetini bilmesi gerektiğini, sofraya oturan herkesin de çiftçiler sayesinde karnını doyurduğunu belirtti. Hayatta her şeyin başının sağlık olduğunu sağlığın en öncelikli şartının beslenme olduğunu belirten Posacı, “Çiftçimiz, üretimi sürdüremez ve tarımdan koparsa sağlıklı yürüyen tüm zincirlerin birer halkası kopar” dedi.

Dağın yağ ovasından bal akan Aydın’da gerekse ülkenin değişik zor tabiat koşullarında, yağmur, çamur demeden gecesini gündüzüne katarak üretimi devam ettiren, en hayati ihtiyac olan gıdanın sofralara ulaşmasını sağlayan çiftçinin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, tarımın, enerji ile birlikte en stratejik sektör olduğunu, gıda güvencesinin, her zaman tüm dünyanın temel meselesi olduğunun unutulmamasını istedi.

Dünyada şu anda bir yanda açlık yaşanırken diğer yanda israfın had safhaya ulaştığını da dile getiren Aydın Ziraat odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı, “Birleşmiş Milletler, dünyada açlığın son yıllarda azalmasına rağmen, 805 milyon kişinin hala yetersiz beslenme problemi yaşadığını, bazı Afrika ülkelerinde 4 kişiden birinin kronik açlık çektiğini, Asya’da ise 526 milyon aç insanın bulunduğunu son raporunda açıkladı. Bütün bu veriler, dünyada hala gıda güvencesinin önemli bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Buna karşın ülkemizde, çiftçimiz, zor tabiat koşullarına rağmen, yağmur, çamur demeden gecesini gündüzüne katarak üretimi devam ettiriyor. En hayati ihtiyac olan gıdanın sofralara ulaşmasını sağlayan çiftçimizin kıymetinin iyi bilinmesi gerekir. Çünkü onlar bizleri üç öğün doyuruyor. Çiftçilerimize çok şey borçluyuz. Çiftçimizin binbir emekle ürettiği ürünleri israf etmeden tüketmeli, ve çiftçinin düzenli bir gelir elde etmelerini sağlamalıyız. Acıkıp sofraya oturan herkes, yaşamını sürdürmek için karnını doyururken bir defa bile yediklerinin nasıl sofraya ulaştığını düşünürse her lokmasında çiftçiyi bulacaktır. Bizim yetkililerden tek isteğimiz, herkesi doyuran, mutlu eden çiftçinin mutlu edilmesidir” diyerek tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.