Aydın’a 43 Tesis Kazandırılıyor

Aydın’a 43 Tesis Kazandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın’da inşa edilecek olan toplam 43 adet tesisten 23’nün açılışını gerçekleştirecek ve 20 tesisin ise temelini atacak.

Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 18 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 1 adedi Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve 4 adedi de Orman Genel Müdürlüğü tarafından Aydın’a kazandırılacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 3 Mayıs Pazar günü saat 13.00’te Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 260 milyon 608 bin TL yatırım bedelli 43 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

AYDIN’ A 260 MİLYON 608 BİN TL’LİK 43 TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ’ye ait Dalama Sulaması, Nazilli-İsabeyli Göleti ve Sulaması, Çine Sulaması, Yenice Ovası Sulaması ile 6 adet tesisin daha temellerini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu merasimde 10 adet taşkın koruma tesisinin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde Karacasu Gökçeburun Göleti ve Sulaması, Karacasu Kahvederesi 2 Göleti ve Sulaması, Büyük Menderes Nehri Canlı İksa Tahkimatı ile 4 adet tesis ve 11 adet taşkın koruma tesisin daha açılışını yapacak. Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 4 adet tesis ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Kuyucak ilçesi Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun da açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 43 tesisin maliyeti ise 206 milyon 608 bin TL.

157 BİN 410 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SULAMAYA AÇILACAK

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile 157 bin 410 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 7 bin dekar zirai arazinin sulama suyu filitrasyonu yapılacak. 19 bin 400 dekar zirai arazi, 6 ilçe, 17 mahalle, 8 adet tesis de taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca 27,7 kilometre içme suyu isale hattı ile 3 adet depo yapılacak ve 3 bin 600 dekar zirai araziye su iletimi sağlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.