Aydın'a sürpriz aday

Aydın'a sürpriz aday

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan Hakan Çağlar Erürker, “Hedefimiz, Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında 100 temel projeyle, Aydın’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı ve medeniyet kenti yapmak” dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanlığı’na gelerek Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuru dosyasını İl Başkanı Ömer Özmen’e sunan Hakan Çağlar Erürker, 10 başlıkta topladığı Aydın’ın sorunları için 100 proje hazırladığını ifade etti.

AK Parti'den 2015 yılında Milletvekili Adayı olan Hakan Çağlar Erürker, bu kez Aydın Büyükşehir Aday Adaylığı için başvuru yaptı. AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, aday adaylığı başvuru tarihinin 12 Kasım’dan 16 Kasım Cuma günü saat 17.00’ye kadar uzatıldığını belirterek, bu sürecin uzatılmasının da hafta sonunda çıkılarak son günde yapılan başvuru yoğunluğundan kaynaklandığını ve genel merkezin böyle bir karar aldığını ifade etti. Başkan Özmen, Pazar günü yapılacak olan temayül yoklama tarihinde bir değişiklik olmadığını hatırlatarak, kutlu dava için yola çıkan Hakan Çağlar Erürker ve tüm aday adaylarına başarılar diledi.

“EGE BÖLGESİ’NİN CENNETİ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan İş Adamı ve Akademisyen Hakan Çağlar Erürker, toplantı saatine geciktiği ve bunun nedeninin Aydın trafiğinden kaynaklandığı belirtip, öncelikle tüm katılımcılardan özür diledi. Aday Adaylığı başvuru dosyasını AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’e sunan Erürker, ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ anlayışıyla bu yola çıktığını belirtti. Erürker, “Bizim temel hedefimiz, temel sloganımız, Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında yani 2023’te, 100 temel projeyle, Aydın’ımızı Türkiye’nin parlayan yıldızı ve medeniyet kenti yapmak. Bunu ben çok önemsiyorum. Biz buna Allah izin verirse hazırız. Azimliyiz ve kararlıyız. Neden azimliyiz? Çünkü biz şehir kuran bir medeniyetin temsilcileriyiz. İnsan demek, şehir ve medeniyet demek. Aydın, Allah’ın bize lütfettiği cennet köşelerden biri. Aydın’ı ve Büyük Menderes Havzası’nın Ege Bölgesi’nin cenneti haline getirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“KALKINMA HAMLESİNİ AYDIN’DA HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Aydın’ın su, yol, trafik ve otopark sorunlarını çözmek öncelikli hedefleri olduğu dile getiren Erürker, Aydın’daki oyların tamamına talip olduklarını, yaşanılası bir Aydın için bu yola çıktıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 yıllık iktidarında başlattığı ve sürdürdüğü kalkınma hamlesini Aydın’da hayata geçirmek istediklerini söyleyen Erürker, bu eksikliğin Aydın için bir kayıp olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından annesi Mahiye Çağlar Erürker ile objektiflere poz verirken, annesinin hayır duasının alarak bu yola çıktığını söyledi. Erürker’in aday adaylığı başvuru toplantısına, AK Parti Aydın Kurucu İl Başkanı ve AK Parti Aydın eski Milletvekili Ahmet Rıza Acar, Kuşadası Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı Esat Altungün ve partililer katıldı.

HAKAN ÇAĞLAR ERÜRKER KİMDİR?

1970 yılında Aydın Nazilli’de doğdu. İlkokul eğitimini Nazilli Beşeylül İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. Brüksel Üniversitesi (ULB) Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü dereceyle bitiren Hakan Çağlar Erürker, 1996-1999 yılları arasında Belçika Türk Üniversiteliler Birliği Başkanlığı yaptı.

2000 yılında ‘İlişkilerin Yeniden Tanımlanmasına Doğru Avrupa Birliği ve Türkiye’, 2005 yılında ise ‘Devlet ve Piyasa Mantığı Arasında Avrupa Savunma Sanayilerinin Dönüşümü’ konularında hazırladığı tezlerle Brüksel Üniversitesi Avrupa Etütleri Enstitüsü (IEE) ve Uluslararası-Stratejik Araştırmalar Merkezi (CERIS)’nden Avrupa Birliği Politikaları ve Uluslararası Politika alanında iki yüksek lisans derecesi almıştır. Doktora programını Lille Üniversitesi’nde (Lille- Fransa) tamamlayan Hakan Çağlar Erürker ‘Avrupa Savunma Sanayilerinin Yeniden Yapılanmasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Rolü’ konulu doktorasında tez savunma aşamasındadır.

2006 yılında Washington Üniversitesi’nde ( UW/ Seattle- ABD) konuk araştırmacı olarak çalıştı. 2002-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Hakan Çağlar Erürker, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği, Uluslararası Ekonomi Politik konularında dersler verdi.

2010- 2014 yıllarında Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzmanı görevi yaparak “Türkiye-AB Müzakere Süreci” ve “T.C. AB İletişim Stratejisi”nin hazırlanması ve uygulanmasında görev aldı.

Avrupa Birliği Bürokratlarını hazırlayan Avrupa Koleji (College of Europe) Yüksek Lisans Programı Türkiye Ulusal Seçici Kurulu’nda Jüri üyeliği yaptı.

Halihazır, içinde doğup büyüdüğü Aydın Nazilli’de kurulu tarımsal sanayi alanında faaliyet gösteren aile şirketlerinde yönetici olarak görev yapmaktadır. Bu süreçte Aydın tarımsal sanayi üretim değerine katkı hedefiyle projelendirdiği ‘ Çağlar Sebze ve Meyve İşleme ve Soğukta Muhafaza Tesisinin kurucu yöneticisidir.

Siyaset bilimi, uluslararası ekonomi politik, sivil toplum ve iletişim stratejileri konusunda uzmanlaşmış; Aydın’ın tarım, ticaret, turizm ve sosyo- ekonomik yapı gelişim ve değişimleri konularında bilgi, birikim ve deneyim sahibidir.

Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesidir.

Evli ve iki çocuk babası olan Hakan Çağlar Erürker, Fransızca ve İngilizce dillerini ileri seviyede bilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum