Aydın'a yeni yatırım

Aydın'a yeni yatırım

Aydın'ın Efeler İlçesi Güzelhisar Mahalle’sinde yapımı tamamlanan Efeler Otel, ilk müşterilerini ağırlamaya başladı. 2006-2007 yılında temeli atılan yapının, 55 odası bulunuyor. 110 kişilik kapasiteye sahip olan Efeler Otel..

Aydın'a yeni bir iş sahası kazandıran Efeler Otel, 55 odası ve 110 kişilik kapasitesiyle insanlara hizmete hazırlanıyor. Ali Osman Çelik ve Zafer Esi, ortaklığında ki işletme Aydın’da otel ihtiyacına cevap vereceği düşünülüyor. Ortaklardan Ali Osman Çelik, Aydın'a yatırım yaptıkları için mutlu olduğunu, gençlere yeni iş imkanları oluşturduklarını belirtiyor. Yapım aşamasında çok kararsız kaldıklarını bildiren Çelik, otel yerine hastane için temel attıklarını daha sonra otel olmasına karar verdiklerini ve bu otelin bir ihtiyaçtan doğduğunu söylüyor. Çelik, “Çelik Makine Ltd. Şti. sahibiyim. Biz Zafer Beyle çok eski arkadaşız. 20 yıl önce beraber ortak işler yapmıştık. Şu anki otelin arsasını 10 yıl önce ortak almıştık. Ben işim dolayısıyla çok gezen bir insanım. Bütün dünyayı dolaşıyorum. Sık sık seyahat ettiğim için yurt içinden yurt dışından birçok misafirin geliyor. Aydın’da bazen otellerde yer bulamıyoruz. Misafirlerim bu yüzden sıkıntı yaşıyordu” diyor. Aydın’da 10 tane otel olduğunu iyi otellerin sayısının az olduğunu söyleyen Zafer Esi, “Ben kendim mimarım o yüzden depreme dayanıklı bir otel planladık ve yaptık. Güzel bir yapı olduğunu bunun gibi yatırımların Aydın'ın ihtiyacı var” ifadelerini kullanıyor.

İHTİYAÇ YATIRIMA DÖNÜŞTÜ

Son dakikaya kadar hastane olarak düşünülen inşaatın ihtiyaçlar neticesinde otele dönüştüğünü belirten Çelik, gelen misafirlerine yer bulmakta zorlandığını ve Zafer Esi’nin de fikir vermesiyle hastanenin otele dönüştüğünü söylüyor. Aydın’da otelde yer bulamadıklarını ve kalite konusunda titiz davrandığını bildiren Çelik, konuklarını İzmir ve çevre ilçelerdeki otellerde misafir ettiğini kaydediyor. 2006-2007 yılında başlanılan inşaat, 2008 yılında çıkan ve tüm dünyayı etkileyen krizde bir süre bekletiliyor. Çelik, “1 yıl içerisinde kaba inşaatını bitirdik. Ondan sonra 2008 krizi çıktı. Tüm dünyada ve Türkiye’de hissedilen krizden dolayı bekledik. Daha sonra 2012 yılında bitirmeye karar verdik. Bir bütçe oluşturduk. 2013’de otelin incesine başladık 2014’de bitirdik. Bizim şansızlığımız, ruhsata başvurduk ve başvurduktan 1 ay sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi oldu. Efeler olunca bizde ruhsatı beklemek zorunda kaldık ve tadilata gittik” diye açıklıyor. İlk planladıklarından daha elit olduğunu ve Aydın'a bir yatırım olduğunu söyleyen Çelik, “Burada yaklaşık 20 kişinin üzerinde çalışan var. Kış sezonu geldiğinde daha da artacak çünkü yazın Aydın yerine, Kuşadası gibi yerleri tercih ediyorlar ve iş çevreleri yazın tatil yapıyor. Bu yüzden kışın daha çok iş yapılıyor” ifadelerini kullanıyor.

Böyle yatırımların Aydın için iyi olacağını ve otelin tek eksiğinin havuz olduğunu ve bu yüzden 5 yıldızı almalarının zor olduğunu kaydeden Çelik, “ İnşallah bir sonraki proje 5 yıldızlı bir proje olur yolumuza öyle devam ederiz” diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.