Aydın'da 10 Kasım töreni sonrası gerginlik

Aydın'da 10 Kasım töreni sonrası gerginlik

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79. yılında ülke genelinde olduğu gibi Söke’de de düzenlenen törenle anıldı.

Söke Meydanı’nda gerçekleştirilen anma etkinliklerine protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, tören sonunda slogan atan bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde alanda toplanan kalabalık saat 09:05’te saygı duruşunda bulundu. Etkinliğin sona erdiği anonsunun ardından tören alanında bulunduğu protokol sıralarından fırlayan İlçe Tarım Müdürü Seyit Yıldız bir anda bağırmaya başladı.

“İki bomba var, burada neyi kutluyorsunuz” gibi sözler söylemeye başlayan İlçe Tarım Müdürü Seyit Yıldız’a polisler anında müdahale etti. Yaka paça polis aracına götürülmeye çalışılan Seyit Yıldız bu esnada da bağırmaya devam etti. Elindeki kağıtları fırlatarak basın mensuplarına “Alın bunları yayınlayın” diyen Seyit Yıldız; “Liderimiz bu ülkeyi işgal etseydi AK Parti düzenini kaldırırdı. Bana FETÖ'cü dediler ya” diyerek bağıran İlçe Tarım Müdürü Seyit Yıldız polis aracına bindirilerek Söke İlçe Emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İlçe Tarım Müdürü Seyit Yıldız polislerin müdahalesi ile vatandaşların elinden adeta zor kurtuldu. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu olay sonrasında kameralara “Sıkıntı yok. İnsanlar zaman zaman farklı şeyle konuşabilir. Problem yok, ortada bir sıkıntı yok. Bugün Atatürk’ümüzün ölüm yıl dönümü. Dolayısıyla bugünü ona layık şekilde geçirmemiz gerekiyor. Hiçbir sorun yok ” dedi.

“FETÖ’den açığa alınmıştı”

İlçe Tarım Müdürü Seyit Yıldız 2016 Temmuz ayında FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan soruşturmalar kapsamında göz altına alımış, İlçe Tarım Müdürlüğü görevinden uzaklaştırılmıştı. O dönemde göz altına alınan 15 kişiden biri olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Söke İlçe Müdürü Seyit Yıldız soruşturmanın tamamlanmasının ardından Ekim 2016’da görevine tekrar iade edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.