Aydın’da 144 Okul Beyaz Bayrak Almaya Hak Kazandı

Aydın’da 144 Okul Beyaz Bayrak Almaya Hak Kazandı

Aydın’da Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Beyaz Bayrak’ projesine başvuran 237 okuldan 144’ü beyaz bayrak almaya hak kazandı..

Aydın genelinde Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullar için Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonunda tören düzenlendi. Törene Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, tüm İlçe Milli Eğitim Müdürleri, sertifika almaya hak kazanan okulların müdürleri ile okul aile birliği başkanları ve okullarda çalışan yardımcı personeller katıldı.Beyaz bayrak töreninde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, okullar için temizliğin sembolü olan beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların, 56 kriterde değerlendirildiğini söyledi. Demirci, “Başvuru yapan kurumlar yerinde denetlenmiş, denetimler sonucunda 144 Devlet okulu, Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. Bu sertifikalar 2 yıl geçerli olup, 6 ayda bir periyodik olarak denetlenmesi yapılacaktır. Okul yönetimi, öğretmenler, çalışanlar, öğrenciler ve okul aile birliği işbirliğiyle ekip ruhu ve özveriyle çalışan ve başarı göstererek beyaz bayrak almaya hak kazanan okulları tebrik ediyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, Aydın’da eğitimin geldiği noktaya dikkat çekerek; “Önemli gördüğümüz projelerden biri olan Beyaz Bayrak Projesini çok önemsiyoruz. İlimizde daha önce bu sayı 21 iken, yeni görevlendirilen okul müdürlerinin yakaladığı sinerjinin başarıya akseden büyük ve önemli örneklerinden biri olarak bugün 144 okulumuzda daha temizliğin, hijyenin ve sağlığın simgesi olan Beyaz Bayrak Sertifikası alan okullarımızın diğer okullarımıza örnek olmasını diliyorum. Görevlendirildikleri günden itibaren oluşturdukları sinerji ile okullarımızda fark oluşturan ve çevre duyarlılığı ile yetişen okul müdürlerimizi, bu başarının ortağı olan okul aile birliği başkanlarını ve görünmez kahramanlarımız olan yardımcı personelimizi tebrik ediyorum” dedi.Vali Erol Ayyıldız ise, “İstenirse çok şey başarılabilir. Devletin kurumlarındaki okullarımızın okul aile birliği, kurum müdürleri, velileri, öğrencileri, hepsi beraber eğitime katkı sağlarlarsa biz Aydın olarak inanıyorum ki en başta oluruz, hem Aydın’ı hem de Türkiye’yi aydınlatırız diye düşünüyorum. Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.Aydın Lisesi Halk Oyunları topluluğu tarafından oynanan halk oyunları gösterisinden sonra, başvuruda bulunan 237 okul arasından temizliğini sembolize eden ve bayrağı almaya hak kazanan 144 okula Vali Erol Ayyıldız tarafından sertifikaları verildi. Bozdoğan’dan 1, Buharkent’ten 4, Çine’den 5, Didim’den 8, Efeler’den 37, Germencik’ten 3, İncirliova’dan 6, Karacasu’dan 10, Karpuzlu’dan 1, Koçarlı’dan 11, Köşk’ten 7, Kuşadası’ndan 9, Kuyucak’tan 6, Nazilli’den 15, Söke’den 12, Sultanhisar’dan 5 ve Yenipazar’dan 4 okul adına Milli Eğitim ilçe müdürleri, bayraklarını ve belgelerini teslim aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.