Aydın'da 15 Gıda İşletmecisine Rekor Ceza!

Aydın'da 15 Gıda İşletmecisine Rekor Ceza!

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekim’de gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerini sürdürdü. Bu denetimlerde 30 gıda işletmesine 216 bin 818 lira cezai işlem uygulandı.

Aydın İl genelinde bulunan bin 827 adet gıda üretim yeri, 12 bin 971 adet gıda satış ve toplu tüketim yerinden 2 bin 268’ine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince denetim yapıldı.

Zehirlenme, şikayet ve rutin denetimler sonucu ekipler tarafından 47 adet numune alınırken, yapılan denetim ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan 15 gıda işletmesine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği 216 bin 818 lira cezai işlem uygulandı.

ALO Gıda 174 hattına, Ekim ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 63 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 7 adet, üretim yeri ile ilgili 4 adet olmak üzere toplam 74 adet şikâyet ulaştığı ifade edildi. Şikayetlerle ilgili olarak 61 adet işletmeye ait denetim sonlandırıldığı belirtildi.

Yapılan gıda denetimleri hakkında yapılan açıklamada, “Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi)’ne kaydedilmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 190 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.