Aydın'da 22 milyon liralık pamuk vurgunu

Aydın'da 22 milyon liralık pamuk vurgunu

S.S. 131 Nolu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer'in, 40 milyon kilo kaçak pamuktan 22 milyon liralık vurgun yapıldığı iddiası üzerine harekete geçen Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

S.S. 131 Nolu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, 21 Aralık 2015 günü Aydın Denge'ye yaptığı açıklamada çırçırcıların haksız kazanç elde ettiklerini öne sürmüş, devletin 22 milyon lira zarara girdiğini iddia etmişti. Özer, şu ifadeleri kullanmıştı: “Türkiye’nin pamuk üretiminin çoğunluğunu karşılayan Söke Ovası’nda özellikle çırçır fabrikaları haksız kazanç elde ederek 22 milyonluk vurgun yapıyor. Devlet pamuk üreticisine kiloda 65 kuruş destek veriyor. Dönümünde 700 kilo pamuk üretiminin yapıldığı tespit edilen ovada bu yıl rekolte düşüklüğü nedeniyle dönümde 350-400 kilo pamuk ancak elde edilebildi. Buna rağmen tarladaki pamuğu alan çırçır fabrikaları 700 kilo üzerinden faturalandırarak haksız destekleme primini kazancı elde ediyor. Söke Ovası’nda bu yıl bizim yaptığımız hesaplar dahilinde 40 milyon kilo pamuk üretimi yapılmış gibi faturalandırılarak, 22 milyon TL haksız kazanç, birilerinin cebine girmiştir. Bu kişiler yaptıkları büyük vurgunla devleti zarara uğratmışlardır.”

SORUŞTURMA BAŞLADI

Yapılan açıklamadan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek, polis aracılığıyla ilçede faaliyette bulunan çırçırcılara soruşturma başlattı. Polis çırçırcıları tek tek dolaşarak 2010 ve 2011 yıllarında üreticilerden alınan pamuklara ilişkin kantar fişlerinin temin edilmesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini istedi.

NEDEN 2010-2011 EVRAKLARI

Konuyla ilgili bilgisinin olduğunu ifade eden S.S. 131 Nolu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, “Biz çırçırcıların haksız kazanç elde ettiğini basın yoluyla söyledik. Ancak Cumhuriyet Başsavcılığı 2010 ve 2011 yılları ile ilgili evrak istemiş. Neden 2014-2015 yılları değil de 4 yıl öncesinin evrakları isteniyor. Biz yeni olanlardan bahsediyoruz. Yapılan soruşturmaya bir anlam veremedim” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.