Aydın’da 788 okuldan 120'si tadilattan geçti

Aydın’da 788 okul arasından 120’si tadilattan geçti. Tadilatlar için zaman sıkıntısı yaşadıklarını dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, il genelindeki okulların tamamının elden geçmesi gerektiğini belirtti.

Aydın’da 788 okulda 176 Bin öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılında ders başı yaparken okullarda yeni sezona hazırlandı. İl genelindeki 788 okuldan acil tadilat gerektiren 120 okulun onarım gördüğünü açıklayan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, bir çok okulunda tadilattan geçmesi gerektiğini kaydetti. Okullarda çatı, tuvalet, kapı, pencere boya badana gibi işlerin yapıldığını ifade eden Töre, tadilatlar için kendilerine yaz döneminin yetmediğini ileri sürdü. 30 Mart Yerel Seçimleriyle büyükşehir statüsüne geçen illerde tadilat işlerinde gecikmelerin yaşandığını dile getiren Pervin Töre, “İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından dolayı ödeneklerde gecikme yaşandı. Haziran ayında gelen ödeneklerle okullarımızın aciliyet sıralamasına göz önüne alarak tadilat çalışması yaptık. 15 Haziran’da öğrencilerimiz okuldan ayrılıyor. Temmuz’a kadar da okullarda öğretmenlerimizin görevleri devam ediyor. Okullarda yaz tatili 1 Temmuz’da başlar, 15 Ağustos'ta biter. Bu işlemlerde ihale süreci var. Bekleme süreci var. Sarkması çok normal. Biz yatırımlarda tüm kurumların önündeyiz. Eğitimleri engellemeyecek şekilde 12 ay boyunca tadilatlara devam edeceğiz. Çalışmalar, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak devam ediyor. Bu durum eğitim öğretimi aksatmıyor” dedi.

‘788 OKUL ELDEN GEÇMESİ GEREKİYOR’

Tadilatlar için en büyük sorunun zaman olduğunu kaydeden Töre, “176 bin öğrencimiz ve 788 okulumuz var. Gece gündüz durmadan çalışılsa bile yaz aylarında tadilat bitmez. 788 okulun hepsinin elden geçmesi gerekiyor. Benim nazarımda bütün tuvaletlerin yıkılıp yapılması gerekiyor. Bir onarımın süresi 45 günken benim arkadaşlarıma özel talimatımla bu süreyi yarıya indirdik. Bu süreci hızlandırmak için çalışmalar yaptık. Ama zaman yetmedi. Benim zaman sorunum var, bir buçuk ay yetmiyor, benim 12 ay çalışmam lazım. Bu yaz 120 okulumuzda yaklaşık 7 Milyon TL’lik bir onarım çalışması yaptık. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin en iyi şartlarda ve en iyi ortamlarda geleceğe hazırlamak için canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.