Aydın'da 79 Suriyeli böyle yakalandı

Aydın'da 79 Suriyeli böyle yakalandı

Kuşadası açıklarında, İtalya'ya giden Ro-Ro gemisindeki tırın soğutucu bölümünde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 79 Suriyeli yakalandı.

İtalya'ya gitmek üzere Mersin Limanı'ndan ayrılan bir Ro-Ro gemisi içindeki tır dorsesinin soğutucu bölümünde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştığı belirlenen 79 Suriyeli, Kuşadası’nda fark edilerek yakalandı. İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmek için pazar günü Mersin Liman'ından ayrılan Ro-Ro gemisinin personeli, Kuşadası açıklarında seyrederken güvertede yabancı 5 kişiyi fark etti. Gemi kaptanı tarafından yapılan incelemede, bu kişilerin Suriyeli oldukları anlaşıldı. Yabancı kişiler, tırın soğutucu bölümüne bindiklerini, yakalanmamak için dorse içindeki özel bir bölümde saklandıklarını ve soğutucunun çalışmadığını ifade etti. Yakalanan bu kişilerin yer göstermesi üzerine dorsenin özel bölümünü açan gemi personeli, saklanan 79 Suriyeli’ye ulaştı. Durumun Sahil Güvenlik Komutanlığı’na haber verilmesi üzerine yabancı uyrukluları taşıyan gemi, Kuşadası açıklarına geldi. Kuşadası Cumhuriyet Savcısı eşliğinde Ro-Ro gemisine çıkan Sahil Güvenlik ekipleri, dorsedeki 79 Suriyeli’yi botlarla Kuşadası limanına tahliye etti. Diğer dorselerde başka kişiler olabileceği ihtimaline karşı da gemide arama yapıldı.

Botlarla Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirilen Suriyelileri karada jandarma ve polis ekipleri karşıladı. Sahil Güvenlik ekipleri, üşüyen çocuklara battaniye verdi, yürümekte zorluk çeken yaşlılara ise jandarma yardım etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince bu kişilere kumanya da dağıtıldı. Yabancı uyruklular, işlemlerin ardından Aydın Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.