Aydın’da “Abim” Projesi Büyük İlgi Gördü

Aydın’da “Abim” Projesi Büyük İlgi Gördü

Aydın’da yaşanan iş sorununa çözüm önerilerini açıklamaya başlayan Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “ABİM” projesinin işsizliği yok etmek üzere geliştirildiğini ve 30 Mart sonrasında bu sorunu çözeceklerini açıkladı.

Aydın Büyükşehir İstihdam Merkezi (ABİM), Aydınlı işsizlere umut dağıtmaya başladı. Projenin açıklanmasının ardından vatandaşın projeye ilgisi büyük olurken, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “ABİM” projesinin bütün ülke genelindeki belediyelere örnek bir proje olacağını söyledi. Projenin detayları hakkında bilgi veren Mustafa Savaş, Aydın genelinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu çok sayıda işsiz bulunduğunu, mevcut belediye yönetiminin bu sorunlara bir çözüm üretemediğine dikkat çekti. Aydın’ın insan kaynağı haritasını çıkartacaklarının altını çizen Mustafa Savaş, “İl genelindeki iş gücü talebini belirledik. İşsiz vatandaşlarımızın da iş başvurularını şimdiden alıyoruz. İş garantili meslek edindirme kursları açacağız. Mikro kredi yönetimi yapacağız. Aydın Yatırım ve Girişimcilik Ajansı ile iş birliği yaparak ile yatırımcı çekeceğiz. Dezavantajlı gruplara meslek ve iş sağlayacağız. Açıklayacağımız projelerin tamamı ‘ABİM’de alınan talepleri karşılayacak olan istihdam odaklı projelerdir. Vatandaşlarımız, www.mustafasavas.com.tr adresinden de bu iş taleplerini bize iletebilirler. Ayrım yapmaksızın herkesin Büyükşehir Belediye Başkanı olacağız. 30 Mart’tan sonra Aydın’a iş ve aş getiriyoruz” diye konuştu.

DEVLETİN PROJELERİNİ SAHİPLENİYORLAR

Vatandaşla buluşarak sorunlarını birinci ağızdan dinleme gayretinde olan Mustafa Savaş, Karpuzlu’da büyük bir coşkuyla karşılandı. Gün boyunca pazar ve çarşı esnafını ziyaret eden Savaş, daha sonra Çobanisa, Ömerler, Güney köy kahvelerinde vatandaşla buluştu. Akşam yemeğinde Karpuzlu’daki muhtarlar, spor kulüplerinin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş, “30 Mart tarım faaliyetleri açısından da bir milat olacak. Ürünleriniz nasıl değer kazanacak bunları birkaç gün sonra projelerimizle birlikte açıklıyoruz. Bu topraklara faizsiz kaynak, hibe nasıl getirilir, bunlar nasıl iş ve aşa dönüştürülür bunların hepsini göstereceğiz” diye konuştu. Karpuzlu’daki kapalı pazar yeri projesinin ihalesinin önümüzdeki hafta yapılacağını hatırlatan Mustafa Savaş, “İlçenin arıtma tesisi yapıldı, kanalizasyon bağlantısıyla birlikte hayata geçirilecek gün sayıyoruz. Karpuzlu’daki Göleti Devlet Su İşleri yapıyor. Milas yolunun çalışmaları başlatılmış durumda. Fakat mevcut Aydın Belediyesi yönetimi bütün bu çalışmaları yok sayıp bunları kendi projesi gibi gösteriyor. Biz doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Bütün bunlara ilave olarak bir de Karpuzlu’da Meslek Yüksek Okulu yapacağız. Bunu da iktidarımızın gücüyle 30 Mart sonrasında en kısa zamanda hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.