Aydın'da alevler yükseldi

Aydın'da alevler yükseldi

Aydın’ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangında, 200 dekarlık alan zarar gördü. Korku ve paniğe neden olan yangının sitelere sıçramaması için ekipler seferber oldu.

Yangın, Didim’in Altınkum Mahallesi, Gevrek mevkisinde bulunan Didim İlçe Garnizon Komutanlığı’na ait askeri makilik alanda, saat 22.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Konya Kültür Sitesi üst kısmında altı ayrı noktada başlayan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede hızla büyüyen yangın, bölgeye yakın olan yerleşim yeri Gaye 1 Sitesi’nde endişeye yol açtı. Denize yakın bölgeden yükselen alevleri gören vatandaşlar, durumu Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim İtfaiye Grup Amirliği’ne bildirdi. Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 3 arazözün yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim İtfaiye Grup Amirliği’ne ait 3 itfaiye, Didim Belediyesi’ne ait vidanjör ve iş makineleri yangını söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın, Ankara Üniversitesi Didim ÖRSEM Uluslararası Gençlik Merkezi ile Gaye 1 Sitesi’ni tehdit ederken, ekiplerin müdahalesiyle yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alındı.

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu da olay yerine gelerek bilgi aldı ve ekiplerin yangını söndürme çalışmalarını takip etti. Kaymakam Türköz ve Belediye Başkanı Atabay, yangının altı ayrı noktadan başladığını ve hızla yayıldığını belirterek, zarar gören alan konusunda net bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

Rüzgar nedeniyle 3 saatlik çalışmanın ardından güçlükle kontrol altına alınan yangında 200 dekarlık makilik alan ile çok sayıda zeytin ağacı zarar gördü. Soğutma çalışmaları devam eden yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.