Aydın'da Ara Güler  İsminin Yaşatılması Talebi

Aydın'da Ara Güler İsminin Yaşatılması Talebi

Aydın’ın Karacasu ilçesindeki Afrodisias Antik Kenti'ni keşfeden Ara Güler’in geçtiğimiz günlerde vefat etmesinin ardından İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, vefa çağrısında bulunarak, Güler’in isminin Aydın’da yaşatılması talebinde bulundu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısı arasında gösterilen ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden 90 yaşındaki usta foto muhabiri Ara Güler’in Aydın’la anlamlı bir bağı olması nedeniyle isminin Aydın’da yaşatılması amacıyla Aydınlılara önemli bir görev düştüğünü belirtti. Güler’in isminin Aydın’da bir sokak ve caddeye verilmesi talebinde bulunan Sezgin, Karacasu’da da Güler adına bir kültür ve sanat merkezinin yapılmasının çok anlamlı olacağını söyledi.

“ÖNEMLİ BİR GÖREVDİR”

Aydın’da vefa borcunu ödemek için siyasilere büyük görev düştüğünü ifade eden Sezgin, özellikle Karacasu’da Ara Güler için yapılacak etkinliklerin daha anlamlı olacağını vurguladı. Orta ve uzun vadede Ara Güler adına bir kültür ve sanat merkezinin Karacasu’ya çok yakışacağını ifade eden Sezgin, “Geçtiğimiz günlerde vefat eden ülkemizin en seçkin foto muhabirlerinden, büyük sanatçı Ara Güler’in Aydın'ımız için çok ayrıcalıklı bir yeri vardır. Ara Güler, Aydın’ın dünyada daha da iyi tanınmasını sağlayan Afrodisias Antik Kenti'ni keşfetmiş ve isminin duyulmasına katkıda bulunmuştur. Bu bağlamda Prof. Dr. Kenan Erim’i de rahmet ve saygıyla anmak gerekir. Afrodisias’ın yer aldığı Karacasu ilçemiz başta olmak üzere Aydın kent merkezine de bu tarihi tanıklığı yaşatacak atıflar kazandırmak biz Aydınlı siyasetçilerin, yerel yönetimlerin ve sivil toplumun üzerine düşen önemli bir görevdir kanaatindeyim. İlk aşamada, kentimizin sokak, cadde ya da parklarının kamuoyunca uygun görülecek olan noktalarında bir düzenleme öngörülebilir. Örneğin, bir sokağa, caddeye Ara Güler adı verilebilir" açıklaması yaptı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.