Aydın'da asker arkadaşları 29 yıl sonra buluştu

Aydın'da asker arkadaşları 29 yıl sonra buluştu

Aydınlı Mehmet Açıkgöz, 1969 yılında Hakkari Şemdinli’de aynı birlikte askerlik yapan arkadaşlarını 29 yıl aradan sonra bir araya getirdi.

Türkiye’nin değişik illerinden Aydın’a gelen askerlik arkadaşları, artık bu buluşmayı geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Efeler Umurlu Mahallesi’nde yaşayan ve esnaflık yapan Mehmet Açıkgöz, sosyal medya aracılığıyla birlikte askerlik yaptığı arkadaşlarına tek tek ulaştı. Ulaşabildiği 27 askerlik arkadaşının isim ve telefon numaralarını liste haline getiren Açıkgöz, bu arkadaşlarını bir araya getirebilmek için hepsini Aydın’a davet ettiğini söyledi. Umurlu Mahallesi’nde hizmet veren bir otelde arkadaşlarının sadece 19’unu bir araya getirebilen Açıkgöz, “Diğer arkadaşlarımız da gelmeyi çok istedi, ancak mazeretleri nedeniyle gelemediler. Bazılarının hastalıkları söz konusu, bazılarının da iş hayatları nedeniyle bu buluşmamıza katılamadı” dedi.

29 yıldır görüşmediği asker arkadaşlarını bir çatı altında toplayarak 3 günlük bir gezi programı planlayan Açıkgöz,” Arkadaşların hepsine de internetten tek tek ulaştım. 29 yıldır hiç görmediğim asker arkadaşlarımı hepsini Aydın’da toplayıp bir gezi yapacağız, özlem gidereceğiz. Çok büyük sıkıntılar çeken arkadaşlarımız olmuş. Hayattan neler beklediler, neler umdular bilmiyorum ama bu organizasyon hepimiz için çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu. Açıkgöz, bu organizasyonun devamının da olacağını şu sözlerle dile getirdi, “ Çok mutluyum inşallah seneye aynı şekilde başka bir arkadaşımızın vesilesiyle tekrarlanır ve hep beraber tekrar toplanılır. Ve daha çok rakamla bir arada oluruz. Gelecek olan arkadaşlarımız vardı. Rahatsızlıkları sebebiyle katılamadılar. Önümüzdeki sene daha büyük bir organizasyonla toplanacağız” dedi.

Organizasyona pek çok farklı yerden gelenler vardı. Bunlardan biri de Yalova’dan gelen Ömür Geçkin’di. Geçkin,”Mehmet bey bize internet üzerinden ulaştı. Çok memnun olduk. Biz Hakkari Şemdinli’de hep beraber askerlik yaptık. Buraya geldim çok mutluyum kelimelerle ifade edemiyorum. Askerlikten sonra konuştuğum bir iki kişi vardı ama ilk defa böyle kalabalık bir araya geldik. Seneye bu etkinliği bende canı gönülden yapmak isterim” ifadelerini kullandı.

Erzincan’dan gelen normalde anılarını anlatmayı sevmese de bu ortamda kendinin de pek çok şeyi merak ettiğini söyleyen Vedat Karataş, “Anıları bol olan bir yerde askerlik yaptık. Ben askerlik anılarımı anlatmayı pek sevmem ama burada arkadaşlarımızla görüşmek nasip oldu. Biz kazanımlarımızı maddi manevi neler olmuş, çocuklarımız nasıllar bunları anlatacağız. 30 yıldır görüşmüyoruz. Belki bir çoğumuz unutmaya başlamıştık şimdi anılarımızı tazeleyerek yeniden görüşeceğiz” diyerek duygularını dile getirdi.

Bu organizasyon sayesinde ilk kez Aydın’a gelen Erzincanlı Burhan Gürler ise “Anlatamayacağımız kadar mutluyuz. Bundan sonrada devam ettireceğiz. Bu vesileyle Aydın’ı gördük bize çok uzak bir yer, arkadaşlarımızı tek tek gördük” dedi. 30 yıldır birbirlerini görmeseler de 15 ay boyunca askerliklerini beraber geçiren Gürler, “ Arkadaşlarımı dışarda görsem tanırdım kan içimize işlemiş. Biz orada bir günlük üç günlük değil. 15 ay beraber askerlik yaptık tabii ki tanırdım ama yolda geçerken sadece sima olarak ama bilemezdik tabii bu ortamı bize yaşatan insana çok teşekkür ediyoruz” dedi.

29 yıl aradan sonra bir araya gelen arkadaşlar, Aydın ve Muğla bölgesinde düzenlenecek gezilerle hasret giderecek. Pazar akşamı da Aydın’dan ayrılacakları belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.