Aydın'da başarılı operasyon

Aydın'da başarılı operasyon

Kuşadası’nda yasa dışı yollardan lastik botla umut yolculuğuna çıkan 27 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili yakalanan organizatör K.Y. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timi, Kuşadası’nın Güzelçamlı Milli Parkı açıklarında E.B. adına kayıtlı bot içerisinde 27 kaçak göçmen ile bir organizatörü yakaladı. Göçmenler ile ilgili olarak idari işlem yapılırken, parmak izi veri tabanında farklı kimlik bilgisi olduğu tespit edilen 15 göçmen hakkında ‘yalan beyanda bulunmak’ suçundan işlem yapıldı. Olayla ilgili organizatör olan ve kendisini Suriye uyruklu K.A. olarak tanınan şüpheli ile ilgili yapılan araştırmada, şüphelinin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nce kayıp olarak aranan K.Y. olduğu tespit edildi.

Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen 27 göçmen, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, organizatör K.Y. ise sevk edildiği Kuşadası Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayda adı geçen bot sahibi E.B.’nin yakalanması için çok yönlü çalışmaların devam ettiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.