Aydın'da buluştular

Aydın'da buluştular

CHP Arife Kaçar Kadın Kolları İl Başkanları Eşgüdüm Toplantısı, Kuşadası Fantasia Otel'de başladı. 28 Ekim tarihine kadar devam edecek olan toplantıya 81 ilin kadın kolları başkanları ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları'nın üç ayda bir periyodik olarak düzenlediği eşgüdüm toplantılarının sonuncusu Kuşadası'nda başladı. Parti içi çalışma ve eğitim programlarının değerlendirildiği toplantıya 81 ilin kadın kolları başkanları katıldı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, toplantıda yaptığı konuşmada ülkenin ekonomik ve siyasal olarak felaket yaşadığını öne sürdü. 'Analar ağlamasın' diyen iktidarın analar üzerinden siyaset yaptığına vurgu yapan Köse, "Doğusunda iç barışını kaybetmiş, bir yandan IŞİD vuruyor, bir yandan PKK. Babasız çocuklar, kocasız kadınlar, evlatsız ana babaların çığlıkları dört bir yanı sarmış durumda. İktidar, güzel ülkemin ormanlarını, kıyılarını, suyunu talan ve yağma düzenine teslim etti. Ekonomik kalkınma olarak gösterilen madenlerden HES'lerden geriye talan edilmiş topraklar kalıyor. Ekonomik düzen kötüye gidince de ilk önce kadınlardan vazgeçiliyor" dedi.

"ÜLKEMİZİN HUKUKU, ADALETİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA"

15 Temmuz'dan bu yana olağanüstü bir sürecin yaşandığını ifade eden Köse, "Darbe girişimi aynı menzile giden güç çatışmasının sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Beraber yürüdükleri bu yollarda, Türkiye'yi içine sürükledikleri bu durumun bedelini bize ve çocuklarımıza ödetmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz darbelere karşıyız. Darbelerle mücadele ederken darbe yasalarından güç alınmaz. Bu darbe girişiminden amacını aşan OHAL uygulamalarıyla başka bir sivil darbe çıkmıştır. Kapatılan kurumlar, çok sayıda açığa alınan kamu çalışanları, görevden ihraç edilenler, kayyum atanan belediyeler, tutuklu, hükümlü gazeteciler, yazarlar ve akademisyenler... Bunlar neye göre yapıldı? Bu darbe girişiminin siyasi ayağı açığa çıkartıldı mı? Onlar ülke çıkarlarından çok kendi saltanatlarını sürdürmenin kavgasını veriyor. Ülke içinde iç huzuru bozan iktidardan ve onun U dönüşü dış politikalarından başımız dönmüş durumda" diye konuştu.

"BU İŞLER BEN YANILMIŞIM, BEN KANDIRILMIŞIM DEMEKLE OLMAZ"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından en çok ihtiyaç duyulan şeyin birliktelik olduğuna dikkat çeken, AKP'nin 'Ben yanılmışım, ben kandırılmışım' söylemlerinin doğru olmadığını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Bu ülkenin karanlığa sürüklendiği, açık açık faşizmin ayak seslerinin duyulduğu bu günlerde fazlasıyla birlik olmaya ihtiyacımız var. Bazı kesimlerde bezginlik yılgınlık görüyorum. 'CHP yüzde 25'lere takılı kaldı' gibi söylemler duyuyorum. Ama umutsuzluğa kapılmak bize göre değil. CHP, Osmanlı Devleti'nin bittiği bir süreçte ortaya çıkan sarı saçlı mavi gözlü Atamız Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanetidir. Kadınlara her türlü hakkı veren, kadına her tülü değeri veren CHP, yine kadınlar sayesinde yükselişe geçecektir. Bugün Cumhuriyet'in neden bu hallere düştüğünü sorgularsak, Avrupa'nın Ortaçağ karanlığını bugün biz yaşıyoruz. Sorgulanmaların tek sebebi de budur. Nesil de her geçen gün değişiyor. Çünkü 14 yıldır bir iktidar var. O zamanlar 7 yaşında olan çocuk bugün 21 yaşında. Nesil biat kültürüne göre yetişiyor. 15 Temmuz darbe girişimi de bunun göstergesidir. Fakat bu işler 'Ben yanılmışım, ben kandırılmışım' demekle olmaz. Kadınlar olmadan biz hiçbir şey yapamayız. Bunu seçim zamanlarında çok net gördüm. Bu makamlar gelip geçicidir. Önemli olan örgüttür" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE VE ATATÜRK'ÜN DEVRİMLERİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılının kutlandığı bu günlerde ülkenin içinde bulunduğu duruma çok üzüldüğünü söyleyen CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, "Bugün 14 yıllık AKP iktidarının bizleri getirdiği bu noktada değerlerimiz yerle bir olmuş, otoriter, muhafazakar bir yönetime dönüştürülmüştür. Laik yaşamı benimseyenler, kendini baskı altında hissetmektedir. İç ve dış politikada yapılan başarısız siyaset, en çok kadınları vurmaktadır. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artmakta ve cinsel istismarlar hat safhaya ulaşmış durumda. Bizim barış ve kardeşlik içinde yeni bir geleceğe ihtiyacımız var. Bunu sağlayacak olan Cumhuriyet'in değerleri ve Atatürk'ün devrimleridir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.