Aydın'da bunu yapan yandı

Aydın'da bunu yapan yandı

Çine Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Bircan Öter tüm sürücülerin artık daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini son çıkan yasa ile trafik cezalarının çok ağırlaştığını söyledi.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, yeni çıkan yasada özellikle odaya kayıtlı üyeleri yakından ilgilendiren kısımlar bulunduğuna dikkat çekerken, trafik cezalarının ağırlaştırıldığını belirterek sürücüleri trafikte daha dikkatli olmaya davet etti.

KORSAN TAŞIMACILIĞA İZİN YOK

Çine Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Bircan Öter, “Hususi Araçları ile izinsiz veya usulsüz olarak yolcu taşımacılığı (korsan taşımacılık) ile mücadele kapsamında aracı, tescil amacı dışında veya güzergah dışında kullananlara 15 gün men ve bin 2 lira, izin/ruhsatta belirtilen faaliyet konusu dışında yolcu taşıyanlara 30 gün men ve 2 bin 18 lira, çalışma izni/ruhsatı almadan yolcu taşıyanlara 60 gün men ve 5 bin 10 lira, çalışma izninin/ruhsatının süresi bittiği halde yolcu taşıyanlara ise bin 2 lira idari para cezası uygulanacağını ifade ederken, “Görüldüğü gibi bu cezalar çok ağır bu nedenle de korsan taşımacılık yapan kişilerin bu ağır cezalar karşısında ya bu işi bırakmaları eğer yapmak istiyorlar ise de gerekli şartları yerine getirdikten sonra çalışmaları gerekir" dedi.

CEZALAR AĞIRLAŞTIRILDI

Başkan Öter, ayrıca Mecliste görüşülerek kabul edilen diğer cezaların ise şu şekilde uygulanacağını belirtti; Kırmızı ışıkta 3 kez geçenin 30, 5 kez geçenin 45, 9 kez ya da daha fazla geçenin ehliyetine 60 gün el konulacak. Hız sınırını yüzde 10-30 aşmada 235 TL, yüzde 30-50 aşmada 488 TL, yüzde 50’den fazla aşmada ise 1002 TL idari para cezası uygulanacak.‘Spin’ ya da ‘drift’ diye nitelendirilen el freni çekilmesi ya da başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünü değiştiren ya da kendi etrafında döndürenlere 5 bin 10 lira ceza uygulanacak. Seyir halinde cep ve araç telefonu kullananlara verilen 108 liralık para cezası 235 liraya çıkarılırdı. Makas yapan ya da ters yönde gidenlere 1002 lira ceza verilecek. Emniyet şeridi ihlali yapan kamyon ve TIR’lara 488, sol şeridi sürekli işgal edin kamyon ve çekicilere de 1002 lira para cezası verilecek. Hurdaya çıkarılmış araçları kullananlara 2 bin 18 lira ceza verilecek, araç da trafikten men edilecek. Muayenesiz araç kullanımının cezası 108 liradan 235 liraya çıkarılırken, emniyetsiz raporlu araç kullananlara da 488 lira para cezası verilecek. Çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü çıkaran abartılı egzoz kullananlara 1002 lira ceza verilecek, araç da mevzuata uygun duruma getirilinceye kadar trafikten men edilecek. Çakar lamba, siren ve benzeri ışıklı veya sesli cihazlar, mevzuatta belirlenenler araçların dışında kullanılamayacak. Buna uymayanlara 1002 lira para cezası uygulanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.