Aydın'da can pazarı

Aydın'da can pazarı

Efeler'de etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar ev, iş yerleri ve araçlarında mahsur kaldı. Yağış nedeniyle Efeler, Meşrutiyet, Kemer, Ata ve Mimar Sinan mahallelerinde hayat adeta felç oldu.

Efeler’de Çarşamba pazarında esnafların çadırları uçarken tezgâhları da yıkıldı. ASTİS Hurdacılar Sitesi civarında yağış sonrası oluşan yağmur suyu esnafları çileden çıkardı. Esnaflar yaklaşık iki haftadır su baskınlarıyla mücadele ettiklerini ifade etti.

Etkili yağmurdan Efeler’deki alt geçitler de nasibini alırken, bazı sürücüler araçlarıyla suyun içinde mahsur kaldı. Araçlar ve sürücüleri Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Aydın Kadın Doğum Hastanesi önündeki Ziraatçılar Kavşağı ve durak, rögarların kapanmasından dolayı sular altında kaldı.

df1fc7a36a08dc774b5d4707da4fe176.jpg

YAYALAR KALDIRIMLARDA MAHSUR KALDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve ASKİ ekipleri rögarların açılması için, yoğun bir çaba saffetti. Aynı zamanda trafik akışını sağlamak için, kentin değişik noktalarına ekipler görevlendirdi. Polis ekipleri de duran trafik akışını tekrar sağlamak için yoğun çaba harcadı. Yayalar su nedeniyle yoldan karşıya geçemedi. Birçok ilçe minibüsünün de seferleri yaklaşık 2 saat aksadı. Rögar kapaklarını açan ekipler kapakların yol kenarlarındaki turunç ve çöpler nedeniyle tıkandığını tespit etti. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk de yağmurdan en çok etkilenen Ziraatçılar Kavşağı’na gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Yağmur suyunun çekilmesiyle araçlardan kopan plakalar ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.