Aydın'da dehşet devam ediyor

Aydın'da dehşet devam ediyor

Çine'nin dağlık ve ormanlık alanlarına kurulu mahallelerde küçükbaş hayvanlara saldırarak telef eden ve üreticiyi büyük zarara uğratan kurtlar, isyan ettirdi. Üreticiler zararlarının karşılanmasını istiyor.

Çine'de kurtlar, Kavşit ve Sarnıç Mahallelerindeki küçükbaş hayvanlara saldırdı. İki hafta içerisinde 9 küçükbaş hayvanı telef eden ve 8'ini de yaralayan kurtlar, üreticiye isyan ettirdi. Çine'nin Kavşit Mahallesi'nde yaşayan küçükbaş hayvan üreticisi Mehmet Çoban, "Koyunlarımız telef oldu. Anne koyunlar öldü, üstelikte gebe idiler. Milli Parklar tarafından atılan bu kurtlar bizlere musallat oldu. Gün geçtikçe sayıları artıyor. Halk tedirgin. İnsanlara saldırabilirler diye korkuyoruz. 2 kurt saldırısı ile toplam 40 bin liralık zararımız oluştu. Geçtiğimiz sene bir arkadaşımızın ahırına saldıran kurtlar tam 20 adet hayvanı telef etmişti. Bunun bir daha olmayacağı garantisini de kimse veremez. Kurtlar bu şekilde çoğaldığı sürece küçükbaş hayvanlar tehlike altında. Biz zararımızın karşılanmasını istiyoruz. Eğer böyle giderse buralarda kimse küçükbaş hayvan üreticiliği yapmayacak" diye konuştu.

"ETİ İHRAÇ EDER HALE GELİRİZ"

Devlet yetkililerini göreve davet ederek kurtlar ile kapsamlı bir mücadele yürütülmesini isteyen Çoban, "Devletimiz genç çiftçi projesi uyguluyor. Bunu neden yapıyor çünkü artık gençlerimiz hayvancılık yapmıyor. Bizden sonraki nesil eğer bu işi yapmaz ise biz eti daha çok ihraç eder hale geliriz. Şuanda hayvancılığı ayakta tutan bizim gibi çobanlar. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.