Aydın’da deprem tatbikatı düzenlendi

Aydın’da deprem tatbikatı düzenlendi

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Aydın’da, Deprem Haftası kapsamında kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Gerçekleştirilen tatbikatı öğrenciler tatbikatı cep telefonları ile kaydetti.

Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikatta, binadan sedyeyle temsili yaralı öğrenciler indirildi. Binada mahsur kalan 20 öğrenci AKUT, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD), İtfaiye, itfaiye arama kurtarama köpeği Falco ve 112 Acil Sağlık ekipleri birlikte binadaki öğrencileri kurtardılar.

Binada kalan 20 kişi de itfaiyenin arama kurtarma köpeği Falco tarafından bulundu. AKUT, Il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin kurtarma çalışmaları gerçeğini aratmadı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AFAD koordinatörlüğünde, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında yapılan tatbikatta, deprem anında ve daha sonra enkaz alanının güvenliğinin sağlanması, çıkabilecek yangınlara karşı önlem alınması ve söndürülmesi, arama kurtarma faaliyetleri, acil afet sağlık hizmetleri, çıkarılan yaralıların hastaneye taşınması ve haberleşmenin anında sağlanması gibi uygulamalar yapıldı.

Aydın İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Recep Coşkun, "Üst kuruluşumuz olan Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız ’Afete hazır Türkiye’ projesini hazırlamış, bu projenin gerçekleşmesi için devletimizin tüm teşkilatlarını koordine ederek ülkemizi afet ve acil durumlara hazırlamaya çalışmaktadır. AFAD olarak ilimizi ’Afete hazır Aydın’ haline getirmek için çalışmalarımızı yürütmekteyiz. AFAD olarak, bilinçli bir toplum oluşması için eğitim ve bilgilendirme faliyetlerine çok önem veriyoruz. Okullarımızda, kamu kurumlarında, iş yerlerinde ve isteyen herkese temel afet bilinci eğitimi veriyoruz" dedi.

"AYDIN BİRİNCİ DEPREM KUŞAĞINDA"

Aydın ilinin birinci deprem kuşağında olduğunu ifade eden Coşkun, "Bilindiği gibi ilimizin tamamı 1. derecede tehlikeli deprem bölgesi durumundadır. İkimizde tarihsel dönemde 9 şiddetinde depremler meydana gelmiş, 1955 yılında Didim Balat’ta 7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmiştir. Teorik olarak, yani bilim adamlarının görüşlerine göre bir yerde kaç büyüklüğünde deprem meydana geldiyse o yerde, er veya geç, aynı büyüklükte bir deprem daha meydana gelebilir. Biz de zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek bir depreme göre hazırlıklı olmak durumundayız" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER CEP TELEFONLARINA KAYDETTİ

Gerçekleştirilen tatbikatın önemi konusunda sık sık uyarılar yapılmasına rağmen öğrenciler, öğretmenlerine aldırış etmeden cep telefonları ile tatbikatı dakikalarca kaydetti.

Aydın’da deprem tatbikatı düzenlendi

Aydın’da deprem tatbikatı düzenlendi

Aydın’da deprem tatbikatı düzenlendi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.