Aydın'da Doğa Harikasını Çöplüğe Çevirdiler!

Aydın'da Doğa Harikasını Çöplüğe Çevirdiler!

Germencik’in Mursallı Mahallesi’nde Aşıklar Tepesi olarak bilinen Şahin Tepesi, bakımsızlıktan dolayı çöplüğe döndü. Madde bağımlılarının mesken edindiği doğa harikası alan çevre halkı için de tehlike oluşturuyor. Mahalle Muhtarı Hicri Taşdelen, yetkilile

Aydın ve Germencik'i kuş bakışı gören Şahin Tepesi, madde bağımlılarından dolayı artık güzelliği ile değil çıkan olaylarla biliniyor. İşletmesi mahkeme kararıyla ilçe belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında değişen alanın son hali görenleri şaşırtıyor. Restoran, çay bahçesi ve çocuk oyun alanları tahrip edilen, yakılan ve çöplüğe çevrilen Şahin Tepesi'nin sosyal alan olarak yeniden inşasını isteyen bölge halkı isteklerini Muhtar Hicri Taşdelen aracılığı ile dile getirdi.

ŞAHİN TEPE'Sİ ÇÖP OLDU

Germencik su deposunun üstünde bulunan, bir dönem düğün salonu ve çay bahçesi olarak kullanılan tepe için çağrıda bulunan Mahalle Muhtarı Hicri Taşdelen, mahallenin güvenliğinden endişe ettiklerini söyledi. Taşdelen, “ Ayda 20 düğün yapılan bu tepe bugün serserilerin ve madde bağımlılarının meskeni oldu. Tepenin altında Germencik su deposu bulunuyor. Uzun yıllar çay bahçesi ve düğün salonu olarak kullanılan bu alan bugün çöplüğe döndü” dedi.

MADDE BAĞIMLILARI MESKEN EDİNDİ

Büyükşehir Yasasıyla işletmesinin Germencik Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında sürekli değiştiğini ifade eden Taşdelen, “Büyükşehir Yasası ile sürekli işletmesi değişen tepenin son hali gördüğünüz gibi çöp içinde. Sadece bu hali değil güvenlik sıkıntısı da var. Bir dönem Aydın'ın en gözde yerlerinden birisi olan bu tepeden korkar olduk. Güvenlik ekipleri sürekli devriye gezse de kaygılıyız. Bu alana çıkmak için arabalar mahalle arasında geçiyor. İçkili olan da madde kullanan da oluyor. Her iki Belediye’de işletmesi kendisine geçtiği zaman bir şeyler yapmak istedi ancak son durum bu şekilde kaldı. Talebimiz işletmesi kimde olursa olsun bu doğa güzelliğini tekrardan halkın hizmetine açalım ve güvenliği sağlayalım. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun hassasiyet göstereceğini bildiğimiz için çağrımıza kulak vermesini umut ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.