Aydın’da Dolandırıcılar Suçüstü Yakalandı

Aydın’da Dolandırıcılar Suçüstü Yakalandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde emekli bir kadını dolandıran iki şahıs, aynı kişiyi ikinci kez dolandırmak isterken polis tarafından suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi’nde ikamet eden emekli Saadet Muki’yi (63) telefonla arayan şahıs, kendisini savcı olarak tanıttı. Şahıs, Saadet Muki’ye bir kuyumcu soygunu yaşandığını ve kendisinin isminin geçtiğini söyleyerek, soruşturmanın tamamlanması için para vermesini istedi. Dolandırıcının sözlerine inanan Muki, evinde bulunan 2 bin Euro, 16 bin 300 TL, 11 adet Cumhuriyet altını, 4 adet yarım altın, 6 adet çeyrek altın ve 2 adet bileziği poşete koyarak, eve gelen iki kişiye teslim etti.

İKİNCİ KEZ DOLANDIRMAK İSTEDİLER

Akşam eşi ve çocuklarına yaşadıklarını anlatan Saadet Muki, dolandırıldığını anlayarak polise gidip şikayetçi oldu. Muki, şikayetçi olduğu sırada dolandırıcılar ikinci kez arayarak, tekrar para istedi. Polis, para vermeyi kabul etmesini söyleyerek, Muki’nin evi ve çevresinde önlem aldı. Polisin aldığı önlemden habersiz olan S.Y. (17) ve A.B. (18), dün saat 15.30 sıralarında tekrar Saadet Muki’nin evine gelerek önceden hazırlanmış para poşetini alıp evden çıktı. Çevrede önlem alan sivil ekipler, S.Y. ve A.B.’yi kaçmak isterken yakaladı. Dolandırıcılara yüzde 5 komisyon karşılığı bu işi yaptıkları tespit edilen şahıslardan S.Y., polis korkusundan büyük tuvaletini altına kaçırdı.

İLK İŞLERİ DEĞİL

Gözaltına alınan S.Y., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. S.Y. ve A.B.’nin Şanlıurfa’da yaşayan A.A. adına çalıştıkları, daha önceden Aydın’a gelip araştırma yaptıkları ve tespit ettikleri kurbanın dolandırılmasını sağlayarak komisyon aldıkları öğrenildi. S.Y. ve A.B.’nin bir gün önce aldıkları para ve ziynet eşyalarını başka şahıslara gönderdikleri belirlendi. İki şahsın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.