Aydın'da dolandırıcıların yeni yöntemi belli oldu

Aydın'da dolandırıcıların yeni yöntemi belli oldu

Telefon dolandırıcılarının Aydın valisi, vali yardımcıları ve özel kalem müdürünün ismini kullanarak bazı işletmeler ve hayırsever vatandaşları arayıp para talep ettiği öğrenildi.

Aydın’da birçok yöntemi deneyerek telefon dolandırıcılığı yapan şebeke üyeleri, son zamanlarda ilin önde gelen isimlerin ve belediye başkanı, valilik gibi kurumların adını kullanarak dolandırıcılık yapmaya başladı.

Son günlerde Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere vali yardımcıları ve valilik özel kalem müdürlüğü adına, hayırseverleri arayan telefon dolandırıcılarının para talep ettiği ifade edildi. Konuyla ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu tür talepler, dolandırıcıların işletme sahiplerini, hayırsever vatandaşlarımızı dolandırmaya yönelik girişim ve yöntemler olup; Valiliğimiz tarafından hiçbir surette yardım istenmesi söz konusu değildir. Aydın Valisinin ve Vali Yardımcılarının adını kullanmak suretiyle kendilerinden maddi yardım talebinde bulunulan işletmelerin ve vatandaşlarımızın durumu derhal güvenlik birimlerine bildirmeleri, gerekirse Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğünün 225 10 01-02 numaralı telefonlarına müracaat etmeleri gerekmektedir”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.