Aydın'da elektrik yüzde 20 düşürülecek

Aydın'da elektrik yüzde 20 düşürülecek

Aydın Sanayi Odası’nın 33’üncü Meclis Toplantısında, Aydın Sanayi Odası organizasyonunda, Mayıs – Haziran aylarında “Aydın Enerji Zirvesi” yapılacağı bildirildi.

AYSO 2013-2016 Dönemi 33’üncü Meclis Toplantısı’na, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, ASTİM OSB Başkanı Gökhan Maraş, AYSO Meclis Üyeleri ve Av. Mahmut Kazancıoğlu katıldı.

ELEKTRİK YÜZDE 20 DÜŞÜRÜLECEK

Elektrik fiyatlarını düşürmek için, fabrikaları güneş enerji sistemlerini kurmaları için proje başlattıklarını belirten Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, şöyle konuştu:

“ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin ve Umurlu Organize Sanayi Bölgesi’nin pahalıya kullandığı elektriği yüzde 20’ye düşürmek için bir proje başlattık. ASTİM OSB’ye ve Umurlu OSB’ye iletim hattını satın alırsak, yüzde 20’lik ucuzluk bize de yansıyacak. 140 Sanayi bölgesi bu hattan yararlanacak. İlimizde seracılığın gelişmesi için, tarıma dayalı jeotermal enerjiyi de kullanılacağız. Çine’de üretilen 800 tonluk maden sevkiyatını, Aydın – Çine yolu arasındaki demir yolu hattının kurulmasıyla birlikte, kara yolundan değil, demir yolundan taşımaya başlayacağız. Proje hakkın da AK Parti milletvekilleri ile görüştük. Onlar da ısrarla 4.5 milyon dolarlık Aydın – Güllük hattının yapılmasında ısrarcılar.”

AYDIN İÇİN ENERJİ ZİRVESİ YAPILACAK

Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, zirve hakkında bilgi vererek, “Aydın Sanayi Odası organizasyonunda 2016 yılı içinde Aydın’da enerji zirvesi yapmayı planlıyoruz. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Toplantısında, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ile görüştüm. Mayıs – Haziran aylarında Aydın’da enerji zirvesini yapacağız. Bu “Enerji Zirvesinde” ilimizin jeotermal, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerjileri konusunda bilim adamları ve sanayiciler bizleri bilgilendirecek” dedi.

Meclis toplantısına konuşmacı olarak katılan Avukat Mahmut Kazancıoğlu ise elektrikte kayıp kaçak adı altında sanayiciden tahsil edilen ücretlerin geri alınması konusunda, Yargıtay kararları ve gelişmeler hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.