Aydın'da FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına darbe!

Aydın'da FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına darbe!

Aydın’da düzenlenen PKK/PYD terör örgütünün üniversite yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon da 17 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde ele geçirilen terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar, ruhsatsız silah ve 11 adet 1 dolara da el konuldu.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerden PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları belirlenen 18 şüpheliye yönelik olarak Aydın merkezli 7 ilde operasyon gerçekleştirdi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik soruşturma çerçevesinde, Aydın merkezli İstanbul, Şırnak, Batman, Muğla, Muş ve Mersin'de yürütülen operasyonlarda PKK/PYD terör örgütü üyesi oldukları tespit edilen Aydın’dan A.Ş., D.K., E.T., M.P., N.D., S.T., S.S., S.B. ve A.K., İstanbul’dan A.O.G., G.K., ve A.T., Batman’dan Ş.A., Şırnak’tan M.U., Muğla’dan H.E. ve Mersin’den M.M.B. adlı şüpheliler olmak üzere 17 şüpheli yakalandı. F.B. adlı firari şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Adli makamların kararıyla şüphelilerin kaldıkları tespit edilen adreslerde yapılan aramada bulunan, 11 adet 1 dolar, terör örgütü ele başı Fetullah Gülen'e ait kitaplar, FETÖ'ye ait kapatılan bankalardan Bank Asya'ya ait 1 banka dekontu, 2 kredi kartı ve ajanda, uyuşturucu içmede kullanılan bir aparat, 2 fotoğraf makinesi, bir ruhsatsız tabanca, 163 fişek, 4 dizüstü bilgisayar, 14 cep telefonu ile terör örgütü PKK/KCK'ya ait bez parçalarına el konuldu.

PKK/PYD örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonda, FETÖ mensuplarının kullandığı malzemelerin ele geçirilmesi, iki terör örgütü arasındaki bağlantıyı da gözler önüne serdi.Gözaltına alınan 17 şüphelinin sorgularının devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.