Aydın'da FETÖ/PDY davası

Aydın'da FETÖ/PDY davası

Aydın FETÖ çatı davasında sona yaklaşılıyor. Davanın karar duruşmasında sanıklar son savunmalarını yaptı. Duruşmaya İş adamı Mustafa Ancın’ın sözleri ve göz yaşları damgasını vurdu.

Ancın, “Biz devletine, milletine bağlı insanlarız. Sekiz yaşındaki kızımın adı; Liva’dır. Anlamı da devlet ve bayraktır” dedi.

İki yıldır tutuklu bulunan Ancın, bu sürecin kendisinde derin yaralar oluşturduğunu söyledi. Konuşurken ağlayan Ancın, “Eşim benden boşanmak istedi ve dava açtı. Beni cezaevinde hatırlamasın diye 6 günlük dışarıda olduğum süre dışında iki yıldır hiç kızımı göremedim. İleride kızım bana, ‘Baba o zaman ne oldu?’ diye soracak. O’na ‘devletim bana zulmetti’ diyeceğim. Mayıs ayında oğlum Muzaffer evlendi, en mutlu gününde yanında olamadım” diye konuştu.

KAVCAR MAHKEME BAŞKANI İLE TARTIŞTI

Aynı duruşmada Ancın’ın kız kardeşiyle evli olan eniştesi Ahmet Celal Kavcar, çok uzun bir savunma yaptı. Mahkeme başkanı, “Avukatın bir saat konuştu, sen de bir saattir aynı şeyleri söylüyorsun” diyerek susmasını istedi. Bu sırada sinirlenen Kavcar, “Savunma hakkımızı kullanıyoruz” diyerek kürsüye doğru yürümek istedi. Kavcar’ı mübaşir yerinde kalması için uyardı.

Bu olaydan sonra bir saat daha devam edecek olan duruşmayı mahkeme başkanı sonlandırdı ve bir gün sonra devam etmesini kararlaştırıldı. FETÖ çatı duruşmasının yarın karar bağlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.